P.A.N.I.K

Känner att det finns ett helt gäng som kollar in på min blogg lite då, och jag som är så dålig på att skriva! Har just nu rätt rejäl panik eftersom jag inte alls är det minsta redo för exams som börjar nu på onsdag. Det är katastrof. Förstår inte hur jag ska lyckas. Hjärtat är typ uppe i halsgropen mest hela tiden. Inte blir stressen och paniken lättare av att jag faktiskt har umgåtts mycket med la familla och lille kussen. Han är gruvligt söt. Dessutom har vi ätit så mycket mat att jag inte längre kommer i några kläder som jag äger (kött, pommes, sparris, grönsaker, sås, glass (B&J's), mamma köpte en kg stor chokladboll (mer än hälften är kvar), godis och allt annat sådant).. men trevligt och mysigt har det allt varit.

Systeryster och jag lekte med hennes telefon när vi befann oss i mosters HUGENORMOUS lägenhet i lördags. Vi filmade, sjöng, "bloggade" och hela köret. Tanken är väl att någon av dessa videos kanske kommer upp på bloggen då vi visar upp mina sjukt snygga t-shirtar, avhandlar lite roligt osv. Låter som värsta fjortisen.. men det är okej att vara det ibland.

Valborg imorgon. Panik. Ska göra matte. Ciao.

Bortkommen.

 

/A


Paniken springer snart ikapp

Nyduschad, halvstädar rummet, stressar inför exams och vet inte alls vad jag ska ta mig till. Ikväll är det "Borgen by Night" och hade jag inte börjat klockan åtta imorgon så hade jag nog varit med och lekt där på skolan under natten. Hade ju varit kalaskul! Man lär ju kunna skrämma de flesta när man springer runt där i alla borgens korridorer. Det ser ju lite ut som Hogwarts! I vilket fall som helst så tog jag mig till men endaste mattelektion idag, det blev en hel del Calculus.. efter det gick jag till HM och köpte mig ett par byxor för 99kr. Inte helt fel. Marinblå och super sköna (har nämligen redan ett par, fast svarta). Jag har även lyckats lära mig hur de olika functional groups inom organisk kemi ser ut nu och vad de heter. Så himlans mycket som ska MINNAS för dessa underbara prov.

Har insett att studenten är en väldigt matrealistisk "högtid".. många postar på Facebook om deras klänningar, vilken de ska ha på dagen och vilken de sedan ska ha på kvällen. Många har en fin och söt vit på dagen och byter sedan till en sexig svart på kvällen.. men då känner jag såhär: ska jag, som ytterst sällan använder mig av klänning leta reda på en fin vit klänning till studenten och sedan en ny till kvällen!? Jag hade ju kaos i huvudet när jag letade reda på studentklänningen från början liksom. Ska jag då genomlida detta moment för att hitta ännu en klänning? Dessutom vet jag nästan att denna klänning kommer att ligga i min garderob mest hela tiden efteråt och det betyder att jag har slösat sjukt mycket pengar på en klänning som kommer att användas vid ett tillfälle. Dock slog det mig nu, precis när jag skrev detta, att jag faktiskt (om jag inte har samma klänning hela tiden) skulle kunna leta reda på en sjukt fin romper. De använder jag ju mest hela tiden och de är förbaskat sköna! Äger ju redan tre stycken (från Grekland) men de är ju inte så himla fancy, utan bara simpla och enfärgade (svart, vit och marinblå). Känner att det är livsviktiga och intressanta tankar som snurrar runt i skallen just nu.. eller!? Nej, jag anser mest detta vara materialistiskt.. men så är ju inte jag som alla andra.. studenten sker ju trots allt bara en gång i livet.


Om sommaren lyser solen genom molnen.

 

/A


Jag rullar

Idag var det första handbollspasset sedan innan påsk! Det var redigt kul, dock måste jag jobba upp konditionen lite. Känner kanske att även jag är på väg att råka på en förkylning då det snurrade lite i skallen under träningen och halsen svider lite sådär nu efteråt. Typiskt att pappa och syster tvunget skulle föra över sina äckliga baciller på mig bara så att jag också ska snörvla så här lagom innan alla exams börjar. Kalas.
Funderar på om jag kanske ska skippa skolan i morgon, hade tänkt missa torsdag också eftersom jag enbart har en matte lektion à 1 timme vardera dag. Då kan jag lika gärna fokusera på det som behövs intensivt här hemma. Men har ännu inte bestämt mig!

Förra veckan när jag cyklade till skolan hemifrån far min så mötte jag en lagom ung man på vägen. Denne man gick och smålog/skrattade lite för sig själv och jag måste säga att det smittade som bara attans. Så fort jag hade cyklat förbi honom började även jag skratta lite för mig själv. Det var rätt så trevligt. Tänk hur lätt ett leende smittar. Ler jag så kan jag få någon annan att le. Ah, det är de små sakerna i livet som gör det. En parentes bara.

Idag klockan halv nio i morse skrev jag en Paper 2 i svenska. Inte kalaskul och den blev inte så himla bra, men kände mig rätt så nöjd när jag insåg att jag var den enda som hade valt den fråga jag valde. Ingen annan hade ens en ide om hur man skulle skriva på den. Visserligen hade jag en fördel då min World Lit där jag analyserar Brott och straff av Fjodor Dostojevskij och En krönika om ett förebådat dödsfall Gabriel Garcia Marquez innefattar den fråga som kom på provet - typ hur utseendet av karaktärer bidrar till helhetsintrycket/förmedlandet av tema i de två verken.

Suveränt. Dags för.. matte eller kemi, har inte bestämt mig ännu. Tchüsss.


Många mössbilder nu på senaste tiden. Men jag är egocentrisk
och tycker det är underbart kul att fotografera mig själv i webcammen.
-Nej, inte alls faktiskt.

 

/A


Orange mössa och en hostande syster

Systeryster ligger just nu och äcklar ner min säng med sin gruvliga förkylning efter att vi har spelat kort en bra stund. Känns värt att jag har slösat bort ännu en dag med att inte plugga. Tror dock att jag faktiskt har kommit på anledningen till denna prokrastinering - stress! Jag är bedrövligt stressad helt enkelt.. vet liksom inte var jag ska börja, kan inte heller koncentrera mig för att jag vet att det är så mycket annat som också måste göras. Detta är inte det minsta bra och kan definitivt vara illa för mina slutbetyg. Hur tusan kommer man ur denna stress-svacka!? Hjälp, någon?

Är just nu i stort behov av en dusch, men ändå kan jag inte förmå mig till att gå in i badrummet.. anledningen till detta är för att jag har dåligt samvete över att jag inte har tränat. Känns ganska ovärt att duscha utan att ha tränat (eller nej, egentligen inte, för det är obeskrivligt skönt).. men ändå. Slösat dagen på att inte göra någonting är banne mig illa. Jag måste skärpa mig så att jag slutar upp med det här. Utnyttja tiden till max så kanske även jag kan vara med och fira Valborg nästa helg som alla andra och inte sitta hemma med alla läxböcker då exams börjar dagarna efter.

För en stund sedan öste regnet ner på marken utanför fönstret. Igår kom det lite snöflingor ifrån himlen. Däremellan var det faktiskt en stor skarp sol på himlen. Tycker det är lustigt hur alla Sveriges årstider kan upplevas på så kort tid. Börjar inse varför det kommer ett helt gäng med turister hit. Speciellt turister från länder där man bara har en, alternativt två årstider. Omväxling är kul sägs det. Nya klimat är mysigt. Jag vet inte. Är man inte svensk så måste denna årstidsskiftande-upplevelsen vara helt underbar!

Update 23.14:
Imorgon börjar en ny dag och då ska jag banne mig bli kung i alla ämnen som jag läser (håll tummarna för mig!). Har ju inget val efter att ha avslutat denna kväll med ett härligt lass av Ben&Jerry's nya core smak Karamel Sutra. Gruvligt god. Hade dock redan fuskat och ätit Karamel Sutra (inte core) när vi var i USA tillsammans med tre andra smaker som ännu inte finns i Svedala.

Om ni får tråkigt någon dag så kan ni ju kika in på min tumblr --> http://myrornaskrig.tumblr.se eller kanske följa mig på instagram (myrornaskrig). Lättare än all denna text som jag skriver mest hela tiden.


-Fåglar flyger inte söderut på vintern, de går i ide under isen...

 

/A


Tjockisdag

Tjockisdag nummer ett! Jag kan ju skatta mig lycklig att det faktiskt är lördag och inte någon tråkig veckodag liksom, för då är det lite mer okej. Eller? Jag vet inte.. mys blev det i alla fall efter att den redan onyttiga dagen avslutades med lite Ben&Jerry's (Vermonster) och popcorn. Trevlig kombo. Jag anser det vara tröstätande efter att brutalt ha förlorat ett parti plump mot syster och pappa.. de lyckades bägge skrapa ihop hela 64 poäng medan jag fick nöja mig med ynka 11. Inte så himla kul faktiskt.

Jag börjar bli stressad över att denna lördag börjar lida mot sitt slut.. det betyder att denna vecka snart är slut och då är det knappt en vecka kvar till exams!? Det är helt sjukt. Hur kan det snart vara exams!? Jag är inte alls redo och jag är bokstavligt talad livrädd för att misslyckas med dessa odrägliga prov. Det bådar inte alls gott för mina betyg.. och jag som är van att ha som lägst VG. Detta blir kaos.

Nog med beklagande och skrytande från min sida! Sitter just nu och tittar på TLC - kvinnor som får barn utan att ens veta att de är gravida, överdrivet läskigt faktiskt! Kan även meddela att jag är sjaskig och sitter i min fina mössa bara för att den är så mysig. Funnen i en låda. Sådana fynd är bland det bästa.

 

Är vi inte söta. Sot - Scen och teknik. Puss

 

/A


Fredag den 13de? Nej...

Jajamensan, jag har varit urusel på att blogga denna senaste tid. Varför? Jo, jag har minsann sysselsatt mig på annat vis. I onsdags tog jag mig upp rätt tidigt, käkade frulle och drog mig till Karslundsspåret för att löpa femman (jag är kass morgontränare så kinda stolt att jag faktiskt lyckades med det!), sedan for jag hem till mamma för att duscha och hämta in post. Därefter for jag till skolan för att ha en endaste mattematik lektion. Kalas. Plus att jag denna onsdag blev 160 riksdaler fattigare men en studentfestsbiljett rikare.
Torsdagen spenderades med att snabbt skriva en urusel franska uppsats, ha privatlektion i franska, lunch, matte och möte med en fin person. Så sjukt rolig dag. Speciellt mattematiken där Tove fick en hickattack och jag skrattade ihjäl mig, samt mattetävlingen (ja, vi är nördar)...

Idag då? Klockan tio var jag på skolan för att fota med kära Scen och teknik. Vi är så underbart söta. Var nere i källaren fant fina saker och fotade de mest fula bilder jag någonsin har sett. Men det kan bli bra, för det är okej att vara ful! Sedan har det varit lite turbulens. Skulle ta mig ut för lite fest men valde istället att sitta hemma framför datorn (sjukt ansvarsfull tjej).

Och ja, jag vet inte om det bara är jag men ni kanske också har märkt denna brutala förändring av sätt att skriva i bloggen. Jag har inte den blekaste aning om vad som möjligtvis kan ha flugit i mig.. kan vara stressen för de uppkommande examsen, kan också vara det faktum att musik brukar göra mig dryg.. så därför säger jag förlåt för att den sofistikerade nivån och även den intellektuella nivån har sjunkit genom golvet. Därav kan många anse min blogg vara en i mängden och helt ointressant. Men så får det vara för jag har ändå inga läsare. Puss och kram. Eller någonting. (Ja, jag är hyper. Kaos i mitt huvud. Snurrar. Nu ska jag ta paus. Hejdå).



Sliten tjej känner sig sjukt cool i sin orangea fina mössa.
Ja, min pappa tycker att jag ser ut som en lodis. Kalas.

 

/A


Smärta

Smart tjej som loggar in på blogg.se går och hämtar ett glas vatten och sedan öppnar en ny flik för att återigen logga in på blogg.se! Stressad, förvirrad eller allmänt korkad? Det är svårt att veta just nu i denna hektiska tid. Har gjort lite matte, ska skriva till programmet och har katastrof ont i ryggen. Det är inte ens kul.. har inte tränat någonting idag (förutom gång till och från skolan, men det räknas inte). Så hoppas på att det går över och blir kalasbra tills imorgon för jag tänker inte vakna ännu en gång vid sex tiden av smärta. Känns himla ovärt om jag får säga det själv.

Har funderat lite på det där med att lägga vikt vid ord. Ju mer jag tänker på det desto mer förstår jag hur otroligt mycket vikt jag lägger vid ord och vad som sägs. Spydiga kommentarer, komplimanger och allt däremellan minns jag och tänker på. Jag överanalyserar och funderar på allt annat jag skulle svarat en det jag faktiskt gjorde. När man överanalyserar så blir det tillslut katastrof i hjärnkontoret och alla tankar blir helt på sniskan. Ord är inte lika viktiga för andra som de är för mig, men vad spelar det för roll när dessa ord bara blandar sig och inte utger någon specifik mening. It really proves my point, doesnt it? Att ord har en helt otrolig betydelse.. eller? Nej, det var snarare ett brutalt misslyckande. Dock kan jag dela med mig av den observationen att oftast när svåra/tuffa/jobbiga konversationer uppstår så byter svenskar språk till engelska. Må detta vara på grund av att man kan distansera sig själv från det man säger då detta språk inte ligger lika nära hjärtat som svenska? Spekulationer.

Dålig övergång. Fick ju presentkort på frisör i påskägget.. taggad på att klippa det risiga håret faktiskt. Lär bli kalas snyggt. Kanske kan de också förklara för mig vilken frisyr som passar mig så att jag kan se någorlunda fin ut lite sådär ibland. Färga håret för mer liv vore ju också rätt lyckat. Det råttfärgade håret sprider sig som en löpeld. Intressant? Nej.


Original (lustigt hur det stavas som på engelska)

/A

Glömmer rubriken

Sitter i pappas soffa med en gruvlig värk i ryggen. Känns inte alls bra faktiskt. Blev kanske inte bättre av att jag tog mig en löptur fram och tillbaka till Tullängen för att träna småttingarna. Livet. Sista träningen fick det minsann bli med de små gapande odjuren. Kommer sakna dem.. trots allt är de rätt så söta. Har dessutom klurat en hel del mattematik idag. Kände mig dock otroligt korkad när jag satt en timme med ett problem som tillsynes verkade omöjligt att lösa.. tills jag fant* ut problemet. Jag hade läst ett tecken fel. Men nu är det uppfattat och löst. Kalasbra!

*Jag vet inte om ni har märkt det men oftast skriver jag "fant" istället för fann eller funnit.. det är ett norskt (kan likaväl vara påfunnet av mig) ord som jag någon gång har snappat upp och tycker låter extremt underbart. Därför har jag ett flertal gånger valt att skriva det.

Nej, jag har fått klagomål på att jag skriver för mycket och ingen ändå läser allt. Så jag ska ta och göra någonting vettigt istället.


Minnen som förvaras.

 

/A


Världen är mitt hem

Jag har klickat på skicka. Ansökningen till högskolan är skickad och där finns ingen återvändo att ändra mitt val. På något utomordentligt konstigt vis är jag inte ens nervös eller pirrig, känns istället bra att det är gjort och jag behöver inte längre fundera på det. Nu återstår bara de andra valen om att stanna i Sverige eller söka lycka och arbete utomlands. Men först ska jag allt ta och klara mina förgrymmade exams. Rätt rädd faktiskt. Känns mört. Har inte pluggat någonting alls i helgen. Skäms. Hade tänkt göra superduper mycket igår men så ringde Chris och Riley på Skype..

Snack om Thailand, minnen och allt som hör till. De tyckte att jag skulle komma ner till dem direkt efter studenten för att leva livet med dem och arbeta på en av klubbarna i typ två veckor. Ska väl åtminstone ta och se vad biljetterna kostar för det vore ju inte helt fel att besöka Thailand liksom! Dock har jag ju också blivit bjuden till USA och min käre vän Karim... Det är svårt. Honom har jag inte träffat sedan vi lämnade Pakistan (2008) men vi har ändå hållit kontakten under alla dessa år. Chris och Riley träffar jag ju ändå minst en gång per år känns det som. Vilket är rätt trevligt. Vi har ju liksom umgåtts i Islamabad, Dubai, Oslo och Örebro. Rätt häftigt om man tänker efter och nu skulle Thailand kunna läggas till på detta.

Ska väl läsa lite kemi och socialisera mig med min far nu. Är dessutom kalastrött i kroppen. Livet leker.

Update 19.06:
Känner mig sjukt vuxen som har överfört en hel del kosing from ICA kortet till sparkontot. Lite fattigare men nöjdare, ingen risk att handla för flera tusen på krogen längre (inte för att jag någonsin har gjort det dock). Funderar också på vad jag ska skriva till programmet som ska säljas under de superbra föreställningarna som kommer att äga rum den första helgen i juni. Blir kalas bra (temat kommer snart) och jag rekommenderar att ni kommer och tittar på Stjärnparadens legendariska spex, gossar i kilt, Stalin som dansar i färggranna trikåer och allt annat som visas. Sjukt kul.

/A

Åäö

Började på ett inlägg i torsdags men så kände jag att jag inte alls var på humör för att blogga och struntade totalt i det. Ja, impulsiv tjej. Känner att tiden bara rusar som en duracell kanin, nyss var det lov och idag är det lördag. Imorgon måste jag skicka in min ansökan till universitetet (bara för att liksom, har ju egentligen inget plugg sug).
Igår spenderades kvällen och natten på landet tillsammans med mina underbara vänner. Spelade spel och umgicks, hade det helt enkelt kalasfint! Så morgonen började med film tillsammans och städning av stugan. Kändes rätt så bra när vi som stannade kvar lite längre satte oss ute på terrassen och käkade pepparkakor i den gassande solen. Så himla underbart var det. Får bli favorit i repris någon gång i sommar då vi också kan bada (vilket Milad gjorde denna gång) och grilla en massa i solnedgången.

Försöker få igång musik på min dator.. tyvärr verkar det inte alls vilja fungera och därför är det inte en party lördag på mitt rum. Feettkul. Känner att jag har inspirerats av en massa andra bloggar och skriver "värsta party liksom, typ".. eller? Går helt ifrån mitt lite mer propra och unika skrivsätt.

Funderar på att studera lite alternativt sätta mig och kolla en massa högskolelinjer (åh, jag har ingen framtid). Tänkte även ut ett kalaskul träningspass imorse innan vi började städa (5km, lite övningar, 3km) eller liknande.. men senaste tiden har mina vätskedepåer i kroppen varit på "low". Hur ska jag fylla på dem? Dricker vatten mest hela tiden..

Tips på saker ni vill läsa? Kommentera eller hör av er på annat vis. Då kanske detta kan bli lite mer av en kvalitets blogg istället för svammel svammel. (Helt underbart hur jag kritiserar mig själv och min blogg i vareviga inlägg, jag är klockren).


Mamma fant en dagisbild på mig. Hej.

 

/A




Anar ugglor i mossen

Innan jag sätter mig vid min otroligt, hemskt tjocka kemibok och skriver en frän franskauppsats tänkte jag att jag kunde skriva lite här. Bara för att visa att jag faktiskt är världens mest sämsta IB elev som gör livet surt för sig själv och väljer att prokrastinera istället för att flitigt studera alla mina "subjects". Kemi, biologi, matematik och ekonomi oroar mig mest och det ska jag banne mig ta och läsa på duktigt här framöver (önsketänkande).

I vilket fall som helst har det varit en redigt bra dag fylld av stress och härliga människor. Tog en fika med frun efter skolan och fant ut att jag faktiskt tycker om Chai Latte (var för mig tidigare sjukt äckligt) men har insett att kanelen i den där drycken är värd hela besväret. Nu kan även jag känna mig vuxen eftersom jag varken dricker kaffe, te eller ens knappt varm choklad.

Hade tänkt ta mig en löptur, men vädret lockar inte för fem öre.. alldeles för kallt och jag har dessutom svid i halsen så får ta det lilla lugna idag och hoppas på att allting är bättre imorgon och köra dubbelt pass bara för att jag kan! Känns givet i vilket fall.. fast nej. Plugga eller träna. Det är som en våg. Den ena vågskålen väger över, men så fort fokus läggs på träning tynger skulden ner läxornas vågskål och tankarna går ditåt och där också fokuset. Åh, jag är en förvirrad själ i en stor och förvirrad värld. Vi är som två pusselbitar, vi passar ihop men pusslet är dåligt gjort (typ som McDonald's pussel man brukade få i Happy Meal) och därför måste man banka lite för att vi ska passa alldeles perfekt. Dags att ta fram hammaren och hamra som bara den! Kan behövas såhär på slutspurten.

Update 21.04:
Sämsta studenten i stan. Tänkte plugga men fick spunk och gick istället in på antagning.se. Kollar runt på massa program som jag inte alls kommer att komma in på. Vad ska jag göra med mitt liv? Hjälp. Och varför kan man inte bara läsa strökurser i språk i Öret, förberedande för TolkS liksom (utifall det nu blir det).. sjukt. Blir kanske historia B och retorik A istället? Oh the irony, naturare djupt in i själen..


Tjej som försöker se häftig ut tillsammans med sin uggla. Lyckas det?
-Nej.

 

/A


Jag är inte sann

Tisdag och första dagen i skolan. Hade enbart matte så det var kalasskönt! Men man börjar inse hur otroligt skadad man faktiskt är när leendet bara blir större och större när man går upp för skolans trappor i borgen uppemot biblioteket. Stressen ökar rejält när alla påminner om att det faktiskt är dags för exams om bara några veckor och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Idag försvann alla dygnets timmar fort i kalas fart. Mattematik, umgås med fin person, träna med mamsen och tillslut se vem som vann Top Model (jag vet.. det var slöseri med tid..).

Hade ju tänkt ta mig en okej tidig läggdags igår kväll. Hur gick det? Katastrof. Låg och vände och vred hela tiden i sängen. Det gick inte att somna, jag var inte trött och jag tror det är det värsta jag vet. Jag klarar inte av att inte kunna sova. När tankarna bara snurrar runt i skallen och man får ingen vila, ingen ro. Ett knep som jag då alltid tar till är att tänka "svart, svart, svart" - ja, färgen svart. Att bara se svart framför mig och bara tänka ordet "svart". På något vis varvar då min otrötta kropp oftast ner efter ett tag och tids nog lyckas jag somna. För det blir ju så när man är van att träna och sedan inte rör sig tillräckligt. Man har hundramiljonerkiloston energi kvar i kroppen som bara väntas på att ta sig ur kroppen. Dags för ett mördarpass där man kan springa, hoppa, snurra, rulla och allt som gör att kroppen inte orkar ta ett steg till. Tyvärr har jag egentligen inte tiden till att träna. Fuck IB. (Jag som sällan svär på bloggen.. fy.. fy Amanda!)

Hörde förresten att Facebook har köpt upp Instagram. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag är otroligt imponerad över denna super ambitiösa pojke som faktiskt skapade det sociala mediet Facebook men jag är så otroligt besviken på hur det numera används. Allting sparas, ägs, tas hand om av siten, ingenting är längre privat. Allting ska delas, synas och finnas på Facebook. Snart måste alla ha den där förbaskade tidslinjen! Inte nog med det.. ingenting som inte finns på fejjan har heller inte hänt. Är man inte tillsammans på fejjan så är man inte tillsammans alls, är inte jag vän med dig på fejjan så är vi inte vänner.. vilket är sjukt lustigt för då finns inte de människor som faktiskt inte har Facebook! (Känner mig super cool som känner människor utan Facebook!).
Ah, men det är tur att jag har det! För då kan mina "vänner" visa hur mycket de bryr sig om mig när jag fyller, eller när jag har skaffat en tatuering eller annat, istället för att ringa eller smsa och se hur jag mår.
Det som gör livet underbart! Det är därför jag inte har postat min tatuering på fejjan, för hela världen behöver inte veta. Så länge jag vet är jag nöjd. Om folk vill veta någonting om mitt liv så kan de fråga. Jag svarar.

Allt som står på Facebook är inte sant.



/A

Som en sten lyftes bort

Idag var det minsann tänkt att jag skulle plugga järnet eftersom skolan börjar imorgon.. men icke sa nicke. Istället for vi upp på stan och vandrade runt mest hela dagen. Fant mig en fin stor silver ring, ett underbart uggle-halsband, ett nytt skärp och hör och häpna.. DAMDAMDAAAAM.. en studentklänning!! Jag tror jag har funnit den klänning som jag ska bära den dag då jag slutar gymnasiet! Tänkas. Efter allt letande på nätet och all stress och panik var det i slutändan bara en lite tur på stan tillsammans med mor och mormor som krävdes. Så var det klart. Över. Finito. Lycklig tjej.


Bleka jag i den potentiella (troligtvisa) studenklänningen.

Eftersom vädret var kallt och ruskigt tyckte mormor att vi skulle ta oss upp till lägenheten och där fick jag hjälpa henne med datorn. Somnade i soffan, vaknade och började titta på Alvin och gänget 2 medan mormor och mamma gick till Ica för att handla lite mat. Tiden bara gick och nu är jag här.. framför datorn igen. Känner att det dåliga samvetet skaver då det inte har hunnits med någon träning och inte heller något plugg. Ibland är man sämst.

Och jag ogillar skarpt att min blogg är på väg att bli gruvligt mainstream.. "blahblah, det här är min dag".. men så är det när man har kreativitetsstillestånd. Cheers.

 

/A


Tillbaka

Jag vet, jag är dålig.. eller egentligen bra? Har inte suttit vid datorn sedan i måndags och därav inte bloggat alls. Men nu börjar lovet ta slut och jag antar att min tröst (datorn) kommer närvara mestadels av tiden och mer kommer skrivas här!
I vilket fall som helst kan jag ju säga att lovet har varit fullt med trevliga människor, lite fest, jobb, en massa mat, godis, sällskapsspel och besök på landet. Det har varit fullt upp mest hela tiden och det är inte mig emot egentligen. Det som suger är att jag absolut inte har fått något studerande gjort och det gör så att magen vänder sig helt upp och ner så fort jag tänker på de där otäcka examsen!

Kan även meddela att jag har skaffat Instagram (och nej, jag äger inte en iPhone som alla andra världens respekterade människor). Där har jag delat med mig av lite blandade bilder, inte speciellt många ännu men jag måste medge att där finns en rätt fin bild på tatueringen (kan också ses på myrornaskrig.tumblr.com) och en bild från när systeryster visar hur galen hon faktiskt är och badar i Vättern mitt i april.

Fortfarande är skräcken för alla framtidens val stor. Jag vet inte alls var någonstans jag ska ta vägen eller ens vad jag ska göra. Önskar att jag bara kunde få någon form av "vision" som sa vad jag bör göra efter gymnasiet! När jag ändå snackar skräck kan jag dela med mig av mina tre största fobier. Fötter, fåglar och prata i telefon (fånen). Rätt fåniga saker att vara rätt för men det bara är så. Det är obehagligt och läskigt, äckligt. Dock kan fåglar vara underbart söta. På bild. MÖJLIGTVIS på långt håll.. men nej. Kommer den nära rusar hjärtat och jag tror att jag ska dö.

Weho. Min mobil crashade av någon anledning? Kalas bra.


Hej du manliga käke!
Vi passar rätt bra ihop.

 

/A


One fish, two fish, red fish, blue fish

Satte mig precis som en lodis på golvet för att skriva ett litet blogginlägg. Har pluggat kemi en stund idag, måste fortsätta så att allting fastnar i skallen, men annars har jag inte gjort någonting speciellt. Måste ta mig i kragen och träna, men en lite svidande hals har hindrat motivationen. Dock börjar det bättra sig så det kanske blir en härlig tur lite senare idag. Kan även berätta att mitt hår känns superduper äckligt och då är det ändå helt nytvättat! Anledningen - jag läste i en tidning att man inte bör använda shampoo på grund av att det innehåller sulfat och dessa sulfater gör så att håret blir torrt, slitet och fortare flottigt. Ack så fel. Det ser typ ut som att jag inte har tvättat mitt hår på ett flertal veckor och det känns alldeles tungt och livlöst. Mitt hår har visst vant sig vid dessa förstörande kemikalier, så ska allt fortsätta med dem!

Känner som vanligt att tiden går överdrivet fort. Hinner inte alls med nu för tiden och det förstör både i skolan och träning. Visserligen är det egen träning som gäller numera.. men jag får dåligt samvete när jag tränar för att jag inte pluggar.. och när jag väl tänker plugga så prokrastinerar jag. Svackor. Just nu tittar jag på en enormt, gigantisk, megastor backe som jag måste ta mig upp för. Så fort den är passerad så går det nerför och allt kommer att gå som en dans. Kalas.

Tänkas. En plingande diskmaskin och inga djupa tankar. Vill du veta varför? Mina tankar får inte längre plats då jag måste pressa in alla ekonomiska lösningar, matteformler, kemitermer, biologiska system, franska verb, engelska böcker och svenska litterära stilgrepp. Det är som min kemilärare säger, vi minns inte allt, vi måste göra plats för ny information och denna platsen ges genom att kasta ut tidigare inlärd information.


You wanna know, how to make me smile?

 

Update 23.00:

Har tagit mig till Karslund för en löptur samt lite annan träning, minsann sänkt mig med fem minuter i löpning. Inte alls bra. Antingen är det någonting som ligger och trycker och snart kommer att bryta ut eller så är det någonting annat, inte kul. Har också troligtvis för första gången i mitt 19åriga liv faktiskt duschat två gånger på en och samma dag! Helt otroligt, slöseri på vatten. (Fast svetten måste ju bort).

Tog mig också friheten att leka lite med min kamera nu på kvällskvisten, bara för att jag är en sådan förbaskat urusel IB-elev och inte har disciplinen att studera. I vilket fall genererade det i helt okej bilder, sjukt röda dock så jag fick finna mig ett hjälpsamt redigerings program på datorn för att få dem att se lite finare ut. Känner mig artistisk. Eller? Nej.

 


Egoism - ett karaktärsdrag alla mänskliga varelser bär på.

/a


Foundueee och ouust.

Satte på radion och insåg ungefär en timme senare att det hade jag minsann inte alls gjort, för den spelade inte någon musik alls. Tjejen som har koll på läget var det här! Men vad kan man förvänta sig efter att ha varit på en underbart rolig och trevlig cirkelledar kväll ute i Kumla? Middag, dricka, en massa dans (jänka och soldjaboyish), urartning, plastfolie, trappor, bastu, köket, tvrummet, övervåningen och personer som har makt i paraden. Inte helt fel. Dessutom gemensam städning och lagande av brunch, det var rätt värt det. Fast det känns himla konstigt att det faktiskt är måndag idag..

Jag hoppas att ni alla var medvetna om att det faktiskt var Earth Hour i lördags, och att ni släckte alla lampor och liknande för att visa lite stöd inför den globala uppvärmningen, överkonsumtionen av elektricitet och allt annat dumt som vi människor bidrar till att förvärra. Borde egentligen ske oftare. Förstå vilket ändrat perspektiv svenskar skulle få om de under ett par veckor fick vistas i till exempel Pakistan där man faktiskt har strömavbrott varannan timme.. Tänk om kommunen på något vis kunde stänga av den onödiga elektriciteten under Earth Hour, så att det blev obligatoriskt. Det handlar faktiskt bara om en enda timme, en enda dag under hela året. Det är 8760 timmar på ett år (365 dagar), skulle det då skada att offra en enstaka av dessa timmar till sällskapsspel eller dylikt i mörker? Se det som en universell gåva istället för ett straff, eller fånigt påhitt som många verkar ta det som.. Se det som ett exemplariskt tillfälle att umgås. Sitta ner. Prata. Spela. Bara vara. Vila. Ingen tv. Ingen musik. Ingen dator. Ingen bok. Avkoppling. Så som det ska vara, som det bör vara. Ett tillfälle som många familjer, moderna som gammalmodig, ofta inte har tid för. Istället för att ta det lugnt stressar vi och arbetar, tröttar ut oss. Det blir gemenskap i mörkret. Varför brukar det annars sluta med rätt många släckta lampor på hemmafester? Eller på en romantisk middag? När man sover över och pratar i mörkret.

Mörkret - agerar som en sköld, för vi syns inte. Då kan vi prata, berätta och tala ut. Sätta ord på våra känslor. Mörkret inger trygghet. En omslutande känsla.

Ta er tiden och testa. Prata. Umgås. I mörker.

Update 19.20:
Om det finns någon fin själ där ute i världen som har den minsta aning om var man kan finna en fin studentklänning är mer än varmt välkommen att berätta det för mig. Jag får nämligen panik. Tack!


Update2 23.08:
Nyss hemkommen efter att ha varit taxi åt mor. Tydligen körde jag dessutom hem en gammal kändis, Gunilla Åkesson. Det kanske var lite häftigt, även om hon inte alls är från min tid. Dessutom lite svid i halsen, vilket ite är kul alls då jag nyss fann mitt träningsschema på internet. Två pass om dagen à många timmar. Katastrof. Jag måste ju plugga!

Godnatt.


Så här fin (läs skabbig) kan man se ut efter en natt i Kumla.
Tur att mitt sällskap inte dömer efter utseende!

/A

RSS 2.0