Idag är dagen före den första

Så var det onsdag den allra sista november 2011 och imorgon börjar julkalendern, den officiella nedräkningen till julafton, decembermånad fylld av julstress, bak, klappar och lampor. Fina lampor i hela stan, i skyltfönstren och alla hus fönster. Allting alldeles juligt...men det är någonting. Någonting som saknas, någontingsom måste till för att det ska kännas som att julen närmar sig med stormsteg. Snö. Var är snön? Förra året klagade var och varenda människa på alla de snödrivor som fanns i hela staden, men iår så finns det knappt någon snö alls här i landet. Det är illa. Det kunde väl vara någon form av jämn fördelning mellan alla år? Så att det kommer alldeles lagom med snö såhär framåt jul. Det tycker i alla fall jag vore helt underbart.

I vilket fall som helst så har jag, eller mormor, införskaffat mig ett par nya kängor. De var i skinn, men på rea, så de var inte alls sådär fasansfullt dyra som alla andra vettiga skor. Känns härligt att få kasta ut mina sönderfallna, trasiga syntetskor.

Imorgon har vi en härlig halvdag på grund av att en lärare är sjuk (?), dock har vi fått uppgifter att jobba med, men det känns i alla fall helt underbart. Sedan på kvällen ska hela familjen bestående av mormor, morfar, moster, Chrippe, syster, mamma och Micke ta sig ut till Lerbäck för att titta på teater och äta gott. Lär bli en sen kväll och sedan en alldeles för tidig fredagsmorgon. Klockan åtta, lektioner hela dagen, sluta tio över tre, rusa hem för att hämta/lämna grejer, träffa Elvira och sedan ta oss till Resecentrum för att börja vår färd mot Oslo.

Skrivkramp.
/A




Står på två ben

Är det kanske dags för en uppdatering? Är det ens någon som läser denna lilla blogg längre? Har ju mina perioder då jag är mer eller mindre flitig i skrivandet, men det kan ju faktiskt bero på att det känns hyfsat ovärt att skriva om min vardag... jag gör banne mig inte så mycket intressanta saker. Sedan sist jag skrev har jag varit med om fest, nästan en hjärnskakning, en match som resulterade i vinst, massvis av plugg, prov och matteuppsats. Det var en liten short-hand version av vad som pågått i mitt lilla liv. Att se fram emot är faktiskt en underbar helg utan minsta lilla inbokning... eller ja, ett möte på söndagen, men det är ett undantag. Men innan dess är det biologiprov och lite annat härligt, som egentligen inte alls är härligt.

Vet inte om jag ska sätta på en film, Grey's Anatomy eller musik i bakgrunden till mitt pluggande av biologi... eller kanske ska det satsas på franskan först? Jag har ingen aning om var mina prioriteringar ligger för stunden. Jobbigt läge.

Anyhow, ett inlägg.
/A

Ah, jag vet.. jag är fett cool!

Rullar runt, över stockar, över sten

Ekonomiprov [check], så var det klart och enbart väntan på resultatet kvar. Ingen ekonomi på fredag och det känns (ursäkta språket) för jävla bra! Imorgon börjas det åtta, måste tala med snälla Mårten och fråga om jag får smita lite tidigare för att gå på Stormötet för hela nya paraden, samla in pengar och sedan ge pengarna till Trivsel. Funfunfun. Är ju fest på fredag! Ska föras med Scen och Teknik hemma hos mig med tacos. Ganska nice faktiskt. Förkylning eller något på G, trött både i skalle och kropp, inte alls sugen på träningen som jag är på väg till om enstaka minuter.

Kort, konsist och konstigt inlägg blev det här.

Bjuder inte ens på en bild.

/A

Jag hinner inte med tiden

I fredags var det kulturnatten här i Örebro. Tog bussen upp till stan för att möta lite härligt folk, även om jag inte alls var taggad utan hellre hade lagt mig raklång i sängen hela kvällen, för att tillsammans titta på Rudbecksskolans stora stolthet: Stalin baletten, TGK samt tre stycken ur Stjärnparaden dans. De var redigt duktiga (dock var TGK lite av en besvikelse, men eftersom de körde Fanta i får det duga...). Efter deras uppträdande bar jag mig tillsammans med mina fina vänner till Ivy, tjockt med folk och ingen var festsugen så vi stod mestadels och pratade, nyktra. Träffade en gammal barndomsvän som gulligt nog väntade tills min buss kom och finally var jag hemma för en godnatts sömn.

Lördagen var tänkt att spendera hemma i huset, sysselsatt med ett berg av läxor inför den kommande veckan, men eftersom SM tyvärr blev inställt (:() så följde jag med till landet. På vägen ut stoppades det vid Net on net, MediaMarkt, Elgiganten och en underbar secondhand butik. Två fynd fick följa med mig ut till landet, en ny telefon då min underbare och älskade Gratia inte gick att laga samt en superduper fin gammal jacka. Sedan fortsatte vi turen ut till landet, avslutade kvällen med en middag hos mormor och morfar, sedan upp till oss för sen film.

Söndagen spenderades hela förmiddagen i fotöljen med en ekonomibok i famnen, notes är tagna, fler ska tas, franskan är klar men jag har både matte, biologi, engelska och kemi kvar... det gäller att ligga i ikväll. För ett tag sedan hade jag ett mysigt samtal med min kära älskade vän Elvira så dagen har faktiskt varit bra.
Ska fortsätta med mina läxor nu så att inte inlägget blir en hel essä. Jobbigt för folk att läsa.




Puss och kram. /A

Rödare än rött

Sitter och tittar på kvällens avsnitt av Halv åtta hos mig på datorn när näsan börjar rinna och ut kommer en flod av blod. Härligt! Helt från ingenstans kommer det tonvis... och det går inte och stoppa så jag måste ropa på min syster för hjälp med att fixa lagom stora pappersbitar medans jag håller papper för näsan. Skyller absolut på all stress samt ansträgning som krävs nu för IB och självfallet att det snart är vinter. Har inte blödit något näsblod på år och dar och nu mest hela tiden... sigh.

Ska ta och göra lite matte alldeles strax och sluta skriva äckliga saker på bloggen som ändå ingen läsar!


/A

Rummet snurrar i en cirkel

Magen vill vändas ut och in, min rygg är öm som jag vet inte vad och jag sitter och väntar på att badrummet ska bli ledigt. Var utgång med ett redigt härligt gäng i går. Förade med öl på Ivy och sedan blev det gratis rose på Ritz där Hassan hade fixat nice VIP! Det urartade något gruvligt och nu känner jag mig som en gravid kvinna... inget ont i huvudet eller någonting men illa mående som bara den. Lite som en magsjuka. Tror jag fick i mig någonting olämpligt under kvällen... tyvärr.
I vilket fall som helst vaknade jag i panik i morse, fann inte min mobil, blev hämtad av mamma och körd till massörens hem. In i deras fin rum, bort med alla katter och sedan ner på britsen. Tummen mot min skalle och så en diagnos som säger var jag har ont. Nog hade jag ont alltid. Överallt. Han har vridit och tryckt och jag vet inte vad för att få bort alla knopar och knölar och bulor. Mina axlar lät som stenkrossar, inte alls ett mysigt ljud från dem. Förhoppningsvis är allting top noch nu och mina besvär försvinner. Jag hoppas den smärta och ömhet jag känner nu beror på att han tryckte så förbannat hårt överallt.

Nae, nu får systra mi skynda på sig lite så att jag kan få sätta mig i vårt badkar med varmvatten och lukta gott istället för äcklig-dagen-efter-krogen-doft och massageoljor. Btw, jag har inte kommit in i duschen tidigare idag eftersom vi inte har haft vatten! Inte för att jag är nastynasty.


Kyss. /a


RSS 2.0