It's a New Year knocking on my door

Måste ju ta med lite raket bilder också, så det här blogginlägget står egentligen för 31/12 (men kommer inte ha tillgång till dator eller internet då). Bilderna är tagna av mig i somras på DisneyWorld i Florida.



Hey Dolly Parton

"Här kommer Piff&Puff", melodin som spelas i bakgrunden då jag skriver det här. Jaha, idag är det dagen före nyår. Snart är det 2011, ehhhh. 2010 har varit ganska toppen faktiskt; Kroatien, Usa, Frankrike, Höglekardalen, Norge och massa annat skoj. Ett riktigt fartfyllt år må jag säga. Och förhoppningsvis får vi veta idag eller imorgon om det blir någon Tampas Bay i sommar...

Anyhow, idag far vi ut till Nornäset och cirkus Kumlin, najs. Det kommer urarta brutalt, men jag är van. Har man känt herr Kumlin sedan man var bebis så klarar man vad som helst. Det brukar bli riktigt skoj tillsammans med dem, för tre/fyra år sedan sprängde de sprängdeg i skogen på nyår. Ja, jag ska inte säga för mycket för då kan det kanske gå illa eller något, hehe. Nämen det lär bli skoter och raketer där ute i alla fall, och massvis av mat.

Nu blev det här ett väldigt skumt inlägg, men ja, 2011 hej!

BTW, har ni läst Expressen? - heheh, Kissie har återigen blivit attackerad (eller snarare hennes pappas lägenhetsdörr, där även hon bor) och eftersom det står "Borgar hora" på dörren anser hon att det är extrem vänster människor som har gjort det. Hon är rolig hon. Dock har jag egentligen ingen åsikt i frågan eftersom jag ALDRIG har besökt hennes blogg.. och kommer nog inte göra det heller. Det räckte med de inlägg som fanns med i tidningen (tejpa ner brösten, leverans tid pga kändisskap, bomberna..), nja ska inte säga någonting.. vill inte vara elak.


okej, ovärt. Ha det bäst, skriver åter 2011!


Gammal bild, 2009 eller 2008.

Pudersnö i backen

Höglekardalen - Östersund - Mora - Borlänge - Örebro, hemma från platsen med mest snö i hela Sverige.
Den här miniveckan har varit helt fantastisk med snowboard och mys i en liten stuga uppe i Höglekardalen. Det började med en smärtfri tågresa till Östersund med min kära mor, syster och pojkvän, vi kom endast en halvtimme senare än beräknat, och där mötte Micke upp oss för att sedan köra oss till våran stuga i Höglekardalen. Åh, det snöade konstant de första dagarna (enbart dagen vi åkte hem föll det inte en endaste flinga). Pudersnö, spårig backe och snowboard (tummenupp'. Nej, det var härligt. Jag gillade det verkligen, och dessutom var vi ju på stället med mest snö i hela Sverige, hehe :)

Men nu är jag hemma, efter en helt otrolig resa med min Martin, inte det minsta försenade blev vi, grejt SJ! Ska ladda över lite bilder till datorn senare. Blev tyvärr inte så många eftersom det snöade massor och kamera+snö=death..

Höhö. Värt! Nu ska jag nog pallra mig uppåt och lägga mig i MIN säng och sussa sött. (oh, alliteration)

Nattinatti, och jag bjuder på en bild från forna vintertider (förra året).





Very Merry Christmas

It's the day, finally. Nu är det jul, ännu en gång. Julafton. Weho. Sitter under värmefilten har öppnat småpaketen i julstrumpan, Disney Channel står på för fullt, har kollat sista avsnittet av julkalenderna. Ja, allt är nice. Hehe. Snart ska väl lite paket öppnas, sedan bär det av till moster och Crippe. Fast först bör jag klä på mig lite kläder av något slag.
Ohlala, jag fick ett par Svampbob strumpor, nice (y'

Okej, nollkoll på vad som ska skrivas.
Ha en superduper bäst julafton! God jul :D



Dan före dan

Dålig uppdatering har det allt blivit de senaste dagarna, men det är fullt upp såhär dagarna innan jul. I onsdags var det avslutning, idag blev det fira jul med far min och nu ska man väl äntligen få sätta sig ner och läsa Kalle Anka efter att ha skalat potatis...

Dan före dan.. Känns inte alls som att det är julafton imorgon? Underligt. Tiden har gått så fort och det har varit ytterst lite julfilmer på TV (iaf när jag mot förmodan tittat). Nej, julkänslan finns inte riktigt där. Det är bara sjukligt kallt ute, fast nu har det börjat snöa så förhoppningsvis blir det lite varmare. Nä, tackar vet jag julen när man var liten. Man kunde sitta hela kvällen dagen innan för att titta på julfilmer, mysa med de tända ljusen i granen, under en varm filt.. Titta på de fina julklapparna, känna, klämma. Nu gissar man ju nästan jämnt rätt på vad man ska få när man klämmer på paketen.. Åh, nu blev jag sugen på att kolla filmerna på TV, går det några nu? Kanske bör kika...


Ohyes! På lördag bär det förresten av till Östersund (HEY -30 grader!). Vem taggar inte en skidsemester i det iskalla norr där man förfryser ansiktet genom att försöka ta sig ner för de branta backarna. Nej, det blir säkert bra. Eller klart det blir. Vi är ett härligt gäng på en trivsam plats iklädda bylsiga varma kläder, vad kan gå fel? *Knock on wood*

Okej, SKANDAL! Inte en jävla julfilm på TV dan före doppare dan. That's it, jag kommer bojkotta TV, once more...

God jul alla kära, här bjuder jag på en otroligt ojulig bild nu när alla tv kanaler har svikit  mig.


Free Riders

Mamma spelar Kinect, syrran uppdaterar bloggen, Micke kollar på när mamma hoppar som en tok och jag vaktar pepparkakorna i ugnen. Söndag. Dagen efter lilljul. Känns som julafton redan har varit, som att allting är över, men så är det inte alls.

Åh, måste lägga över alla mina bilder plus skoldokument på den här datorn nu, men just nu är jag för lat. Fick dock en mini externhårddisk så det är ju bara att lägga över lite sådär huxflux. Jag fixart senare :)

Ohyes! Imorgon har jag sovmorgon dessutom, kommer bli askalas. Hoppas jag på i alla fall, måste dock plugga lite biologi. Btw, har dessutom sett Citizen Kane nu, kan faktiskt rekommendera den, den är sisådär i början men artar sig mot slutet. Hehe, dessutom får man se honom stå och hänga på en balkong med Hitler i början, man undrar ju.


Ha det bäst!


Lilljul

Jul, jul, strålande jul. Idag far vi ut till landet för att fira lilljul med halva tjocka släkten. Kommer bli otroligt skönt att få åka ut till landet och bara ta det lugnt, nu är det trots all inte alls mycket kvar i skolan. Dock måste jag lyckas pressa in Citizen Kane i helgen, engelska assignment. Dock glömde jag pappret i skolan, så har nollkoll på vad frågan om själva filmen var? Men det löser sig väl.

Lite ovärt inlägg, heh. Jag kommer inte ta med mig datorn ut, får jag en stund över lånar jag min morfars och uppdaterar kanske någonting där ifrån. Annars blir det imorgon med kanske några nya bilder.

God jul


Update 21.36:
Lilljulen avklarad, massor av paket. Hehe, och en ny dator var det här :) toppen säger jag bara, fast tråkigt att det kanske inte blir julklappar på julafton :O

Magical Memory

Inget inlägg blev det igår inte, men skyll inte på mig! Blogg.se var nämeligen ointaglig för sina användare. Jag vet inte vad felet var, men att logga in gick då inte alls..
I alla fall, igår var det träning igen efter ett smärre uppehåll (onsdagen inställd), det var jag och Fia tillsammans med killarna! Heh, vi körde med de väldigt fina och stora pojkbollarna, men efter mycket om och men kunde även vi passa normala passar med dem :)

Idag blev det julklappsshopping. De flesta klara, i alla fall de som ska få julklappar i morgon. Vilket känns skönt. Hittade massa fina pyjamas shorts på Kappahl som jag skulle ha införskaffat till min kära mor om hon hade använt pyjamas. Men icke då, inte ska det vara lätt att handla julklappar.

Åh, just det. Hade min svenska presentation idag, ett roll spel på In Cold Blood. Det gick väl helt okej, dock må jag säga att det är ytters komplicerat att prata som Truman Capote, hmmmm.

Nu skall jag klä vår fina gran så att den ej behöver stå naken, sedan ska jag slå in julklappar samtidigt som jag tittar på de avsnitt av julkalendern som jag har missat. Efter det ska jag skala potatis och lägga den i en skål med vatten och tillsist ska jag antagligen sätta på Citizen Kane, bara jag hittar frågorna till den. OM jag inte bestämmer mig för att titta på de hääärliga julfilmerna som bör gå på TV vid det här laget. (Det är trevligt att vara ensam, man får göra vad man vill).

Hej, mitt vinterland!

Bjuder på en bild från Florida, Harry Potter världen :)

Update 21.42:
Julklappsinslagning och granklädning blev det i kombination med Elf, och nyss kom mor min hem också. Dock var det ganska skönt att vara ensam, hehe, speciellt att stå och skala potatis i tystnaden. Man får liksom en känsla, svår att beskriva, men en känsla i magen av förväntan, undran. Vad vet jag. Snart är det jul.
Godnatt.


Under Hökens Alla Vingar

Slutade tidigt idag, lärar konference på Karro. Har dessutom hunnit med en körlektion på håltimmen (GULD) och nu sitter jag fastklistrad vid franska böckerna. Ska inte bara plugga inför provet imorgon, ska dessutom ta och fixa en jävla (ursäkta språket) svenska presentation också :(

Värt att skriva om dagen, nej. Och vem bryr sig egentligen. Idag är det liksom 15de december.. Det är 9 dagar kvar till julafton. Julafton! För sjutton, jag har inte hunnit få någon riktig julkänsla ännu men seriöst, var det inte nyss höstlov!? Är det bara jag eller har tiden börjat ticka otroligt mycket fortare än vad den gjorde förr? Speciellt det här året, dagarna har bara flugit iväg. Var tog tiden vägen?
Jag klagar inte! Det gör jag inte, alltid mysigt med lov och jul. Massor av mat, godis, presenter, folk, snö, snögubbar, ljus, granar, rött, grönt, vitt, ljust, mörkt, guld, stjärnor, ja, med andra ord massor av saker som är sisådär mysigt och härligt. Pepparkakor, lussebullar, julmust... Ja, sånt som man bara äter/dricker vid den här tiden på året (förutom påskmust).

Undrar om påskmusten är julmusten med andra ettiketer, att de sparar de flaskor som inte dricks upp och tar fram den då kycklingar och allt annat gult blir framplockat? De skulle ju tjäna en otroligt massa pengar på det i alla fall.
Hehe, kom nyss att tänka på att alla högtider bär sin färg, till exempel jul = rött, påsk = gult, halloween = orange. Bara för det kommer jag inte på vad vi firar -.- heh. Men nej. Nu måste jag återgå till min Escalade (kärlek) och studera mina franska böjningar (fast vi alla vet ju att franska killar är bögar).

Demain


Update 18.46:
Paniken växer just nu i bröstet på mig. Vad ska jag presentera på svenskan? Hur ska jag memorera all grammatik i franska? Hur ska hela kemiboken få plats i mitt huvud? Jag orkar inte mer, jag orkar verkligen inte mer. Dessutom kom jag nyss på att jag har en franska presentation på fredag också. Nu börjar jag snart gråta. VARFÖR? Åh, ja, jag är patetisk. Hemsk. Bortskämd. Lat. Ointelligent. Självisk. Egoistisk. Jag. Jag. Jag. Synd om mig. Blah,blah.
Jag skäms. Förlåt!


Liten blir också stor

Idag är det dan efter lucia, vilket betyder att det är den 14de december alltså min älsklings födelsedag! GRATTIS MARTIN<3

Jag kanske uppdaterar inlägget senare men nu ska jag krama på min älskade.

Ciao


Update 22.10:
Hemma från pojken, eller ja, mannen nu mera. Ska lägga mig och läsa lite körteori sedan sooova. Min hjärna försöker just nu att pressa ett hål i mitt kranium, det värker efter en heldag med handboll (skolSM). Roligt var det, men illa att behöva betala för det senar. Vatten, ja tack.
Godnatt

 


And the Bible Didn't Mention Us

Övningskörde idag, heheh, det gick finfint! Har dessutom körlektion på tisdag, lär bli helt okej. Stressad vecka, stressad tjej, absolut! Min kära moster och min kära mormor har bestämt att vi ska fira jul med alla paket och sånt den 18de istället!? Finns inte en chans att jag kommer hinna köpa paket till alla då, jag har fullt upp hela veckan med prov, presentation, läxor, träning, körning, handbolls sm, födelsedagsfirande. Det stavas KAOS. Helt otroligt. Jag har panik. Noll julkänsla, noll längtan efter jul, har lust att bojkotta hela grejen... Synd bara att man skulle bli hatad av hela tjocka släkten om man gjorde det bara :(

Okej, klappar klara är till: far, moster, mormor..... Mer än hälften to go. SUCK. Varför.

Alla kan få en varsin Marabou kaka. I olika smaker såklart. Vore bäst. Jag är sur. Jag är stressad.

Hej min älskling, min käre kemibok<3

Update 19.18:
Sitter fortfarande med min kemibok, har kollat missade avsnitt av jukalendern och upptäckt att min mobil inte vibrar när man får sms längre (så långe inte skärmen är uppe). Jag gillar verkligen tekniska saker, nej. Men.... Åh, hur ska jag förstå all denna kemi!? Kemi som brukade vara mitt favorit ämne har nu blivit ett av de värre.. Biologi har tagit kemins plats. Illa.

Ovärd uppdatering, men var tvungen att dela med mig av min frustration över min telefon.

Update 22.18:
Nu ska jag bege mig till min underbara säng, med en mindre underbar sängkamrat, nämeligen en bok. Kanske, åh, kanske kan denna bok bringa lite kärlek in i denna kvällsstund. Jag tvivlar dock starkt på det, men om jag väljar franskaboken i stället? Det sägs ju att franska är kärlekensspråk.
Bonne nuit



Sup doooog?

Syrran sjunger Staffan var en stalledräng, mamma byter om och jag ska snart hämta min kemibok. Nää, inte mycket pluggande har det blivit av idag. Kom precis hem. Har däremot stått och gett ut glögg till härliga pensionärer på ICA City och pepparkakor till de snälla barnen som sprang runt där inne. Ja, ännu ett jobb för handbollen. Hade behövt dagen till att studera periodicity och allt det andra, men ja, man måste väl ställa upp.

Lyssnar på min underbara Spotify lista också, åh, jag gillar den STARKT! Öh, min mamma kom nyss in med tre BHar och sa att hennes bröst inte är så fasta som när hon var 25... Ja, jag har aldrig påstått att min familj är normal och kommer aldrig att göra det heller.

Usch, kom nyss och tänka på chips. Är det inte förbaskat äckligt!? Eller nej, det är det inte.. Men egentligen. Om man skulle elda upp ett chips, det tar ju väldigt lång tid... Och dessutom droppar det fett från det eller hur? Fatta då hur svårt kroppen har att bränna chipset. Nej, frukt och grönt ska dä' va! 

Alltså alla mina inlägg är helt random. Fattar inte varför jag skriver dem, hehe. Får inspirationen från musiken, är inte ens jag som skriver, bara fingrarna som trycker på bokstäver som tillslut bildar ord och blir till meningar. "Jag tog en kula för dig" "för dig ska jag, göra det tusen gånger om", Daniel Adams-Ray är faktiskt bra.

Funderar på om jag ska lägga över bilderna från landet, har ännu inte gjort det, hmm. Nej, får kanske bli senare det :D

Göra det tusen gånger om, seees.




Fredags dejt

Igår sov jag hos min älskade Martin, härligt att han ställde klockan på 02.00 för att kolla Amerikansk fotboll, Colts spelade. Jaja, själv fick jag sova vidare, vaknade lite halvt bara... Hehe, började sent idag, 10.45, riktigt skönt! Fast ja, skola till halv fem en fredag är mindre roligt. Och nu ska jag snart plugga kemi, ska bara läsa klart Kalle Anka först.

Spanar in min fina Ben&Jerry's samling också, heh, 57 burkar varav typ tre är från USA :D
Kollade dessutom på ett program med Martin igår om Product Marketing towards kids. Alltså hur det är massa reklam i alla program, hur reklam är film/underhållning och att underhållning/film är reklam. Kolla till exempel på Enchanted där prinsessan helt plötsligt poppar upp på gatorna i New York där det är FULLT med reklam vart hon än vänder sig. Det är lite läskigt det där! Speciellt när de som försöker sälja produkterna säger "Jomen, vi måste börja göra reklam redan i tidig ålder så att man har dem som vuxna", heeelt normalt.

Nej, nu bråkar mor och syster också. Dags att bege sig till Ankeborg ett par sidor till innan jag öppnar min fiiina kemibok och lär mig kapitel 3&4 utantill! Det kommer bli världens bästa fredagsmys!

Ciao


Update 20.43:
Sitter på mitt upplysta rum i ensamhetens centrum med min HL Chemistry Book uppslagen på kapitel tre, i väntan på att göra frågorna lyssnar jag på mina queued songs på Spotify: Sophie, Concrete Angel, Beauty From Pain, Regina Spektor... Mitt i all ensamhet finns det alltid någonting som kan hålla en sällskap, Superchick "I still will remain", deppig musik är bättre på att fylla tomrummet än vad glad musik är, iaf när man sitter ensam. Åh, jag älskar verkligen denna låt "and see how you brought beauty from ashes".. Det var ett tag sedan jag lyssnade på den här spellistan, ska göra det mer ofta. Tillsammans med lite ny musik kanske. Åh.. "trying to hold, to what I cant see". Nej, nu urartar jag. Back to my playlist, back to my exercises, back to reality.



Asssååå, nej.

Hemma från träning och övningskörning, guld. Hehe, övningskörde iförd endast långkalsonger på benen, var helt enkelt för lat för att sätta på mig löpartightsen ovanpå efter träningen. Snart ska jag göra franska för hela slanten, och skriva en svenska uppsats, men den ska ta 90min så vet inte om jag gör den på håltimmen eller letar efter teknis julkalender med Tove då istället :)

Inte för att någon läser bloggen, men jag är iaf sjukt dålig på att uppdatera, men tro det eller ej, det är första gången på typ två/tre dagar som jag ens startar upp min dator! Yes, Amanda har skaffat sig ett liv. Helt otroligt. Har dessutom kommit på att facebook är förbaskat överskattat... Dock lär jag knappast upphäva mitt konto! Men jag är defintivt inte lika beroende som jag en gång var.

Kollade nyss på Bonde Söker Fru, hujedamig! Det är ju helt otroligt, folk söker sig dit för att träffa EN person, men den här personen ska i sin tur hålla på med hela TIO personer eller dylikt. Jag skulle då inte vilja dejta en person som samtidigt dejtar flera andra (och dessutom ska jag bo på samma ställe som dessa andra), nejtack! Mormon är jag icke, heh, en och en ska det vara. Även om de bara är med flera för att få ett större urval av personer, men kom igen, hur normalt är det på en skala från ett till tio att lära känna sin blivande man boende på en bondgård tillsammans med sjuttioelva andra tjejer som också vill lära känna denne. Kalla mig gammalmodig, men så tycker jag. Nu ska jag träna på glosorna :D

Grejt, hejdå!



Update 21:36, kom nyss på att det är en speciell dag imorgon. They say that three is a magic number, that must make six twice as magical, right? <3


Vintertid

Jag är ganska glad. Inte jättejätteglad, men ganska glad. Eller jag kommer vara jätteglad i morgon i vilket fall! För då har jag bara två lektioner, vilket kommer bli förbaskat härligt, mer tid att träna till matteprovet. Heh, börjar åtta med engelska presentation, sedan är det biology time. Hoppas dock att min lärare läser mailet så att vi flyttar lektionen till efter engelskan *håller tummar*.
Blä.. hade ingen träning idag heller. Fan vad ledsen jag blir. Men jaa, så är det när man ska vara fjollig och byta lag -.-

Man säger att snöflingor ingen snöflinga är den andre lik? Men hur fungerar det egentligen.. Det kan omöjligt finnas så många olika former på snöflingor och hur har man testat det? Det finns ju hur mycket snö som helst... Vem har sagt att snöflingan som landar på min altan inte ser exakt likadan ut som den som svävar runt i skyn på Grönland? Man kan aldrig bevisa det ju. Det är samma med fingeravtryck. Visst, tvillingar har inte ens identiska, men... Det måste ju finnas någon som har likadant som någon annan, eller hur? Kanske en urinvånare som bor mitt inne i Afrika har likadant fingeravtryck som mig. Nej, jag tvivlar starkt på att det finns så många olika kombinationer till att ge var och en ett unikt avtryck. Fast ja, man måste ju ha gjort någon form av forskning...

Damn. Jag skulle skriva engelskan. Ovärt inlägg om snöflingor upptar min knappa tid istället. Duktigt Amanda, duktigt!

Hoowdy.


En tom säng

Batteriet på mobilen är lika med zero, TV står på som vanligt, elden brinner i kaminen, mamma och Micke sitter i soffan och syster sitter vid sin dator, hääärligt. Lite, men igår var det fest! Och inte vilken fest som helst, utan stjärnparadsfest. Började med förfest för Scen och Tek. i Kumla (yes, landet) där åt vi pizza och körde härliga lekar, Hey, let the hoolahoola game begin, YeHa, let the hoolahoola game begin!, plus "wtfwtf how about a headfuck". Sen tog vi the bus in till staden och vidare ut till lokalen. Kvällen flöt på och självfallet urartade det, men ingen större skräll när stjärnparaden är inblandad.
Martin+hans mamma kom och hämtade mig och hans syster, så for vi hem till dem och sov lite. 

Nu ska jag faktiskt snart gå upp och lägga mig i min otroligt mjuka och stora säng, ensam, för min pojkvän föredrar fotboll framför mig (ogilla). Hoppas du ser det här Martin! 

Byebye 


 


800 grader

Nej, nu är det dags att skaffa sig ett bar rediga skor! Inte nog med att det är tusen minus ute, det är även halt som en skridskobana. Ska kolla kängor imorgon med min kära mor, hoppas verkligen på att jag finner mig ett par som jag gillar...
Inte nog med skojakt i morgon, dessutom är det Stjärnparadsfest! Scen och teknik kommer föra tillsammans, åh, ser fram emot en lyckad kväll!

Nu ska jag väl snart bege mig av mot busstationen för att ta bussen hem till Martin. Fyfan för att ut och halka, hehe, man måste seriöst HASA för att ens ta sig framåt... Hmm, mina skor är banne mig skidor!

Tjarå

Studiedag?

Igår var jag lycklig för att morgondagen skulle vara studiedag. Idag blev jag väckt 7.15 för att kolla på julkalendern, somnade om, cyklade iväg till idrottshuset för träning med skollaget (fem pers, ohyes!), sedan hem och in i duschen... Sen har jag läst och läst och läst och jag är fortfarande inte klar. Plust att jag har massa andra läxor jag måste hinna med. Vart tar tiden vägen? 

Nej, nu är jag inte glad längre. 
Sjukt stressad däremot. 

Simma lugnt 

 


RSS 2.0