Konsten att laga mat

Halva veckan har nu gått och imorgon är det torsdag. Känns otroligt härligt för då är det alldeles snart helg. Helg är bland det bästa som finns, då får man en paus från jobbet och kan ägna sig för precis vad man vill.

Jag trivs helt okej i mitt nya boende. Mysigt med kattor och någon att tala med lite då och då framför TVn. Dock har hon inte varit hemma så mycket denna vecka, vilket inte gör mig någonting alls. Jag roar mig nämligen med att vandra till gymmet efter jobbet och sedan ta mig hem för att äta och sova. Igår hade jag dock en paus dag och handlade en massa mat. Inhandlade mjölk, zucchini, jordnötssmör, mango, lök, svamp, avokado, bananer och tro det eller ej, men VEGANSK sour cream. Trodde inte mina ögon när jag fann detta på en hylla i min favorit (dyra) matshop. Den är snäppet sötare än vanlig sour cream men tycker allt att den funkar alldeles utmärkt både i guacamole och som pålägg på mitt grova rågbröd med omega 3 i.

Ja, mina kulinariska kunskaper ökar för var dag som går och jag känner mig ypperligt stolt som lyckas hitta på olika rätter. Vi har till exempel gårdagens kvällsmat och dagens lunch, wok av olika grönsaker och couscous toppat med soja. Suveränt mumsigt. Men dagens kvällsmat tar nog priset. Zucchini rullar med morötter, svamp, rödlök och guacamole. Underbart goda och smakrika, dessutom väldigt väldigt nyttiga. Kan skarpt rekommendera detta. Ingenting ska tillagas utan det ska helt enkelt vara "raw" precis som "raw food dieten" säger. Alla enzymer är levande och allting smakar mums.
Mycket bättre än att jag har blivit beroende av jordnötssmör.. nästan pinsamt hur fort det går för en burk att ta slut.. inte det minsta bra!
 
 


/A


En sammanfattad vecka

Jag vet att jag verkligen inte har varit aktiv på bloggen den senaste tiden, men det är för att jag har haft annat för mig och inte heller känt något behov av att skriva av mig när jag väl "tagit det lugnt". I vilket fall som helst hade jag i förra veckan min första PT session på gymmet. Nedre delen av kroppen och det slutade med att jag knappt kunde röra mig på en sisådär fyra dagar. Jag har utöver det hunnit med inflyttningsfest hos ett par vänner. Ytterst trevligt i en trevlig lägenhet med trevligt folk. Dricka och glada samtal. Sedan fick jag sällskap till dörren, trots att jag sa att det inte var någon fara, men trevligt var det att ha någon att tala med på vägen hem. Dagen efter detta, som var söndag, tvingade jag mig själv till gymmet. Dödensträningsvärk, bakis och otaggad stod jag på cross trainern.. jag lyckades i 30 minuter i alla fall, bättre än ingenting och som belöning köpte jag mig veganskt fried rice (inte toppen, men får duga) samt tofuknyten med grönsaker från Pompokos.

Efter det följde en vecka med jobb, stress och gym. Stressen på grund av att jobbet är otroligt osäkert då det har låtit massvis av människor gå. Jag håller tummarna för att jag får stanna och att mina planer blir som jag tänkt mig!
I onsdags hade jag min sista PT session. Överkropp. Kändes bättre än nedre delen, bara axlarna som inte ville vara med hela tiden. Dock inte samma träningsvärk! Men stel kände jag mig så tog mig till gymmet på torsdagen också och körde mer än 8km på 35 min på cross trainern, visserligen lättaste settings, men körde för tiden.
I går var jag på middag med mina kollegor. Eller ja, tjejerna plus Houssam. Så himla trevligt! Vi gick till en restaurang som heter Las Iguanas, sydamerikanskt. Jag kör fortfarande veganskt så beställde in en klockren five mushrooms fajitas. Så otroligt gott. Och till detta drack vi fyra drinkar, chapirinias (fast med ett annat namn och absolut vodka istället för någon cachaca sak). Kalaset gick på under 300 svenska kronor. Rätt värt.

Lördag, min flyttdag. Jag har bytt adress och bostad. Packat mina saker och tagit mig till de färggranna och backiga kvarteren. Jag har flyttat in hos en äldre dam med två katter och hittills känns allting helt okej. Har socialiserat mig framför TVn och gosat lite med kissemissarna. Men känns otroligt konstigt att sova i detta rum nu. Jag svamlar igen. Kanske för att jag är sugen på lakrits.. och dessutom har det hemma.. men inte kan äta det. Förbaskade gelatin!

Nu ska jag återgå till mitt.
 


/A

Otroligt femenint inlägg

Vaknade tidigt idag av att väskor bars ut ur rummet, sista minuten packande och hej då sägande. Nu är jag ensam i England. Inga rumskompisar längre och det känns gruvligt konstigt efter att ha bott tätt inpå varandra i mer än 6 månader.
Sedan när jag väl gick upp ur sängen såg jag att jag hade rivsår i ansiktet.. ingen aning om vad jag har gjort i natt men jag minns att jag drömde att jag blev våldtagen/attackerad. Vilket var hemskt. Ensam på en mörk gata med en vän (av manligt kön) vandrades bakom mig, men han verkade inte märka vad som hände mig, mötte jag två män som gick på mig utan anledning. Trevlig dröm? Nej, inte det minsta.. och bevisligen gick det ut över mitt ansikte.

Utöver det känner jag mig så otroligt "girly" idag. Har suttit inne på urbanoutfitters.co.uk och kikat på kläder. Fann en väldigt fin kjol som jag är sugen på (bild nedan) men vi får se, hade den inte varit online exclusive hade det varit kalas bra för då hade jag kunnat testa den på riktigt.
Efter jobbet gick jag dessutom till gymmet och där var jag också klen som en tjej. 30 min (6km) cardio på en sådan där paddlings-stående-tramp-spring-sak (ingen aning om vad de kallas), sedan lår, rumpa, mage, rygg och armar, för att sedan köra löpning. Tanken var en 30 min löptur utöver, men så blev det inte, utan det blev 10-15 min istället. 2 mer km samt nedjoggning. Kändes klent, men ibland är det väl så.

Jag är trött, har fått i mig en massiv mängd frukt och så har jag dessutom börjat grunna på den otroligt jobbiga frågan "lugg eller inte?", vad ska göras med håret?





/A

Inte då, inte sen, utan nu

Så himla intressant att när jag idag loggade in på bloggen fick notifikation om en massa kommentarer jag har fått på bloggen, vissa som jag aldrig ens har sett tidigare. Bra det här känner jag, med teknologin menar jag, himla accurate, tänk om jag hade missat något viktigt? Ah well. Det är väl så det blir ibland..

I vilket fall som helst blev jag fattig igår då jag skaffade mig gymkort. Känner mig dessutom sämst idag för att jag inte tog mig till gymmet idag heller, hade missuppfattat lite planer efter jobbet så gick hem istället.. vilket var ett osmart drag även om mina fötter är fulla med blåsor på grund av utslitna skor.

Mina tankar flyger åt alla håll, började skriva för flera timmar sedan men slutade. Fann väl någonting annat som var mer intressant. Matlagning och andra roliga program som finns att kika på på nätet. Ja, sådana sysselsättningar som är vardag numera. Ska bli mer gymande, tecknande, skrivande och läsande har jag tänkt mig. Det behövs. Borde börja fotografera igen också, saknar det lite smått. Längtar till den dag jag är rik (i alla fall mycket pengar) och har en egen liten lägenhet. Jag ska inreda den finfint och det ska absolut inte vara i England, för boende här är groteskt. Snuskiga heltäckningsmattor, kalla rum och fula väggar. Min lägenhet ska ha trägolv, vara rymlig, fin och modern. Ser den framför mig med en stor säng, fint porslin, bra köksredskap och tavlor på väggarna. Helst mina egna tavlor, fotografier från Pakistan och så vidare. Nu kom drömmandet vidare. Har insett att jag har svårt att leva i nuet. Är alltid ett steg före eller ett steg bakom, aldrig där jag bör vara. Borde lugna ner och passa på. Njuta av nuet och bara vara.. inte stressa, inte tänka tillbaka och tänka om och inte heller tänka så mycket på framtiden. Jag är här och nu. 22.04 den 05 februari 2013. Inte då, inte sen.

Nu ska jag börja tänka på refrängen. Diska min tallrik och slänga mitt bananskal. Säga tack och hej. Lägga mig bekvämt i sängen, slappna av och somna för att ladda inför gympasset imorgon. Det kommer bli toppen!

 
/A

Lyckan att få ett sms

Idag är en riktigt bra dag. Jag vaknade lagom tidigt och fick på förmiddagen ett sms från Chris som sa att hon gärna vill att jag ska ta rummet hemma hos henne. Så om två veckor flyttar jag till ny adress bland de mest färggranna husen hos en dam med två katter. Känns helt okej om jag får säga så. En del av stressen har nu lyft från mina axlar och jag ska bara se till så att jag får en referens från min landlord och dessutom ge min notice till honom idag. Tummarna upp för idag. Inte nog med det firade jag genom att gå till Waitrose, en mataffär jag aldrig varit i, och fann mig vegansk glass. Swedish glace, med raspberry smak. Låter helt okej. Är stolt över mig själv då de hade nya Ben & Jerry's smaker, samt frozen yoghurt smaker men jag valde det veganska alternativet.

Kan dessutom meddela att jag just nu sitter och äter en gudomligt god vegansk lunch som jag kvickt och lätt slängde ihop. Couscous, sojagrädde, rödlök, svamp och vegansk stock. Lite som en risotto fast utan ris och jag tycker minsann att det blev bättre än väntat.

Nu kan det äntligen slappnas av, börja fundera på vad som ska sökas för distansstudier men också se om jag kan hitta en billig resa runt maj/juni. Tanken var ju att jag skulle mött upp med mamma och mormor och dem i Turkiet, just for fun liksom.. men min syster tillät inte det så jag funderar på att resa lite själv. Har kikat på tåg till Bryssel, men jag vill hemskt gärna till Berlin också. Fast har fått ett sug för Frankrike också.. men har ju redan varit där så skulle vara kul att se någonting nytt.

Ska återgå till att kika på Beverly Hills och njuta av min överdrivet stora portion couscousitto (eller vad jag nu ska kalla det hela).
 
Update 21.53:
Efter en tjockisdag var mitt sug för tuggande inte över. Mer glass gjorde inte susen så för ett par minuter sedan traskade jag ner till Morrisons för att finna mig något trevligt snack. Inte kunde jag köpa mig chokladkaka eller snickersbar etc. eftersom det innehåller mjölk, ägg och andra animaliska produkter, därför fann jag istället extra pris på mango (tycker inte ens om mango, men kände för att köra på en tropisk frukt) och en liten påse dadlar.. för alla veganer verkar älska dadlar. Öppnade den lilla påsaen för stt snaska på väg tillbaka till lägenheten, och nej.. dadlar är INTE min grej. Hade jag stött på en hemlös eller behövande hade jag gett påsen till denne.. för det var minsann inte alls så mumsigt som de får det att låta.
 
Jag har dessutom insett att man får en massa mer likes på Instagam om man hashtaggar vegan. Om ni vill få likes liksom. Och ville ha lite tips eller sådär!
 

/A

RSS 2.0