Dam dam daaah

Det är äntligen torsdag vilket betyder fredag imorgon (för er som inte kan veckodagarna)! Detta betyder givetvis ett steg närmare helgen, vilket är helt fantastiskt underbart. Bara en dag till med jobb. Kalas. Så ska jag på rumsvisning imorgon också. Rätt värt. Var på en idag också, hos en 40 år gammal gay kvinna.. men det blir det inte för rummet är svindyrt och omöblerat.

Utöver det har jag varit vegan sedan i tisdags. Jag har druckit sojamjölk och ätit tofu. Andra saker också såklart, men känner inte att en lista för mat är så himla viktigt. Tycker det är rätt värt. Finns så himla många substitut att det inte är någon fara på taket alls.. ännu i alla fall. Blev dock lite skrämd efter att ha lyssnat på klipp på Youtube, en kvinna (64 år såg ut som 34) pratade om att raw food vegan är den bästa dieten. Vi är uppbyggda av levande celler, därför bör vi mata oss själva med levande celler.. de säger ju att du är vad du äter och om vi nu kremerar våra grönsaker etc. genom att värma dem måste vi ju äta döda ting (döda enzymer), vilket betyder att vi.. DAM DAM DAAAAH.. är döda. Eller på väg att dö. Det lät rimligt när hon sa det.

Okej, jag har skrivkramp alla redan för att spaceknappen inte fungerar som den ska på min dator. Därför säger jag redan nu, peace and out.
 

/A

Y.O.L.O

27 januari 2013. Det är söndag. Jag sitter på min säng fortfarande iklädd pyjamas. Idag lämnade Nick England för att sakta men säkert ta sig tillbaka till Australien. Klockan fem imorse gick vi upp för att i ösregn och isande vindar gå emot busstation och klockan 5.40 sa vi "see you later". Det är jobbigt att säga hejdå, men jag vet att vi snart (om man nu ser cirka sju månader som snart) kommer att träffas igen.

Den senaste tiden har varit fullt upp med jobb och kvalitetstid. Jag har tagit dagar ledigt från jobbet för att umgås, vi har gått på restaurang och hittat på olika äventyr i staden. Det har snöat och britterna har ansett det vara kaos. Jag har gått på en snötäckt strand, jag har sett på Nick som kastat snöboll, vi har vandrat i ösregn, snöstorm och iskalla vindar. Vi har haft det bra och trevligt. Vi har lagat mat och tittat på film, vi har slappat och suttit still. Det har varit bra 16 dagar. Men nu är de slut. De dagarna är slut och nu är det andra bullar som gäller!

Jag måste hitta ett nytt rum här i Brighton.. letar för fullt på olika sidor och kontaktar olika personer som kan tänkas vilja hyra ut ett rum för en rimlig penning till mig. Sedan så ska jag handla mat och inte nog med det, tanken är att börja lite av en vegansk diet i en månad. Vet inte riktigt när jag ska börja denna dock eftersom det ryktas om att min familj är på väg att besöka mig här i England. Inte nog med det så har tanken att börja studera börjat slå rot, men inte alls på det vanliga viset. Jag tänker nog börja plugga online. Dock vet jag inte vad jag ska studera men nog ska det bli av och det via datorn. Det kommer ge mig möjlighet att fara och hälsa på min käre pappa i Israel, men också fara down under och hälsa på. Har hört att man får ett 3 månaders visum direkt om man bara åker som turist och det är ju rätt skapligt om man tänker försöka hinna med så mycket som möjligt samt "catch up" x antal månaders frånvaro.

Ja, tiden har flugit förbi snabbare än ett jetplan i Kalle Anka och jag har nästan tappat greppet. Därför har bloggen fått vila ett litet tag. Men sakta men säkert börjar jag få en vag ide om vad som komma skall.. dock räknar jag med kvicka förändringar för min del. Som vanlig är jag och beslut inte kapabla att samarbeta. Kanske hakar jag på min mormor, mamma, syster och hennes vän och far till Turkiet en vecka, kanske besöker jag Karim i USA eller så blir det en tripp till Glasgow. Jag måste bestämma när jag ska säga upp mig från jobbet, samtidigt som jag vill tjäna ihop en massa pengar för att ha råd med allting. Mycket står på agendan och det är svårt att göra kloka beslut. Men ja.. yolo som de brukar säga. You only live once.
 
Näst sista frukosten för Nick på Wetherspoons. Över tusen kalorier och tio kilo mättare.
 
Hårmask och dusch. Inte helt fel en snöig dag i England. Du är saknad.


/A

Byter matvanor, kanske..

Det känns som att bloggen har legat på is ett bra tag nu.. jag har dock tänkt på den då och då. Tänkt på saker man kan skriva om, vad folk tycker är intressant osv. Men jag antar att jag följer min vanliga struktur genom att berätta vad som är aktuellt i mitt liv. Jag är ju som sagt tillbaka i rummet med den snuskiga gröna mattan i England, jag är tillbaka på jobbet och det är standard med tyska formulär, börjar bli smått tråkigt. Jag har minsann fått igång träningen också, löpning och styrka efteråt, dock ska jag skaffa mig ett gymkort snarast.. måste bara välja gym först. Inte nog med det har jag ändrat på dieten totalt sedan jag kom hit. Jag är fortsatt "hemmavegetarian" för att jag inte gidder med att laga till kött. Mina måltider består av couscous eller linser med olika saker till, mitt kylskåp är fullt av morötter, lök (gul/röd), zucchini, gröna bönor och svamp, eller ja, så var det när jag handlade i alla fall. Men det absolut konstigaste är att jag till och med har köpt sojamjölk! Ja, visserligen har jag bara varit hemma här ett par dagar, men vissa av dessa har till och med varit veganska. Vilket är galet. Idag har varit en sådan dag. Idag har faktiskt varit en bra dag. Vaknade två, sedan fem, för det var då jag ställt klockan. Hade fått en galen idé att jag skulle ut och springa på morgonen och sedan på eftermiddagen, men det blev inte så. Istället sov jag lite till, tog mig till jobbet, hade en bra dag och kom sedan hem. Jag gjorde hemmagjord chai tea latte och satt med telefonen en stund. Sedan bytte jag om och tog mig på en halvtimmes löpning. Efter löpning, stretch, lite styrka och dusch lagades det middag och lunchlåda. Känns rätt bra när jag sitter här just nu med min sojamjölk och i pyjamas. Och det känns minsann ännu bättre då min älskling kommer ifrån Italien imorgon! Två veckor kommer han befinna sig i samma rum som mig och det känns underbart. Har inte sett honom på 24 dagar.. blir som en andra julafton då han imorgon kommer stå utanför mitt jobb och vänta på mig.

Jag hade tänkt skriva ett långt och underhållande inlägg nu.. men jag fick skrivkramp och mina Beverly Hills (original) lockar.. så jag ger upp. Men det blev i alla fall ett inlägg om mina matvanor. Intressant!
 

/A

Imorgon flyger jag över Sverige

Klockan är mitt i natten, jag är dödligt trött och har lite smått ångest över morgondagen. Imorgon bär det återigen till England, hem. Jag ser fram emot att få någonting att göra igen, gå till jobbet på dagarna, träffa kollegor och (JAG SKA) ta i tu med träningen igen. Konditionen måste upp på topp och jag ska kika på billiga gymkort. Är å andra sidan inte det minsta sugen på att faktiskt komma hem, "hem" till det lilla snuskiga rummet med en grön heltäckningsmatta. Nej, efter att ha besökt Robban och Sofias lägenhet på nyår är jag frälst. Jag vill hitta nytt och snäppet bättre boende för en rimlig penning. De hade en tvåa med ett otroligt fint kök, de hade rent, städat, ingen grön matta, de hade eget sovrum, Milad sov i tv-rummet, de hade fin dusch och toalett och världens finaste katt. Jag blev otroligt avundsjuk på deras fina hem som kändes himla vuxet, dessutom låg det i Stockholm och de hade massa bakmaskiner, finporslin, glas och annat som jag gärna vill ha i mitt hem.

Nu börjar ögonlocken känna sig tunga. De två veckorna i snöiga Sverige har varit händelserika med firande av jul och nyår, träffande av vänner, landet besök, stadsbesök, passfixerier och en massa annat. Jag kan inte annat säga än att jag är otroligt nöjd med min semester! Att jag dessutom får betalt gör det hela så himla mycket mer underbart. Enda nackdelen med denna trip tillbaka till familjen är att min resväska återigen är kalasfull. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till med alla grejer. Tycker inte heller att jag har packat ner mer än det jag hade hit, minus julklappar.. så det borde vara mindre.. men inte då.

Svammel hit och svammel dit. Mitt doftljus står och gör att mitt rum luktar prima, ska sätta på en film, ladda min telefon och återigen däcka. (Ja, jag har redan somnat på soffan idag). Men antar att sånt är livet när man nattsuddar mer än man bör.
 

/A

RSS 2.0