Ohlalala

Stressad tjej! Sitter med ekonomiboken uppslagen på Market Failure, har kopierat tusentals sidor som ska med på resan och har även hämtat ut mitt otroligt vackra *host* körkort! Nu har jag banne mig ett körkort på riktigt, känns toppen.

Har sjukt ont i axlar, nacke rygg också, bör packa, inte alls sitta vid bloggen.
Dålig uppdatering men there is no time.
Jag skriver kanske senare! Men drar till Frankrike på fredag hehe.



Update 21.46:
Minne som en guldfisk. Kommer inte alls ihåg om jag har tackkat och bugat för alla gratulationer på 18årsdagen och till körkortet så gör det nu. Tack till alla pengar, presenterna, mobil och resa till Grekland och alla andra härliga prylar.
Bör återgå till böckerna, men ännu en gång, tack!


/A

Plötsligt händer det


Hur många har skrapat en lott och lyckats vinna på tre skrap?! Såhär började jag dagen, skrapade lite random på lotten och på alla tre ställen som jag skrapade på dök det upp 50:- vilket inte alls är dumt!

Sitter dock just nu och har superont i magen efter en dag med massvis av fika (vi hade släktkalas). Blev blå tårta som jag själv bakat och en stor smörgåstårta som pappa beställde. Har även hunnits med lite bil och paket öppning. Ny telefon blev det, HTC Gratia, inte fyskam. Den håller just nu på att laddas innan jag kan leka lite med de nya funktionerna.
Ska troligtvis hem till pappa snart och sedan blir det sova eller plugg, har inte bestämt mig.


/A

You drive me crazy

Vaknade upp fredagen den 18/3, otroligt nervös, och tittade ut genom fönstret. Ett tjockt lager snö låg vit på marken och mer snö föll samtidigt från himlen. Hur typiskt är inte det? Finfint väder dagen innan, strålande solsken och ingen snö i sikte, men just den dag som jag har min uppkörning ska himlen öppna sig och snöa ner hela staden... Fördelen med mycket sn var dock att jag nu kunde ta det otroligt långsamt och försiktigt, vilket resulterade i ett godkänt körprov och jag har just nu en papperslapp i min plånbok som fram tills då jag har mitt körkort är körbeviset :)
Kändes helt otroligt att lyckas, att äntligen ha det gjort!

Ville egentligen ut och köra på momangen, men skolan kallade och efter det var det dags att ordna inför kvällen då ett 20tal personer skulle knöka in sig i en liten minilägenhet. Men trevligt var det, massvis med härliga människor av olika slag och krogkväll med förfest blev en helkväll i lägenheten istället. Till och med syster min kom förbi en sväng och försökte tillsammans med sin kompis lära oss att sheaka, kan ju inte påstå att vi var duktiga på en fläck! Men helt lyckad kväll :D

Ironiskt nog var solen framme idag och snön håller på att smälta. Lite sådär småtypiskt! Men vad gör det jag har ju körkort:D
Det började med att träna småflickorna (dödstrött efter att ha kommit hem runt 5.00), sedan bar det av hemmåt. Jag, Martin och syster tog mammas bil till Max för att äta frukost/lunch, sedan körde vi till Lidl för att handla kryddor till mamma och efter det till McDonalds eftersom Martin var skyldig oss en varsin glass :)
Parkerade någonstans i Adolfsberg och sedan var det bara att mumsa :D

Toppen helg, superinlägg och snart en biltur till lägenheten för att städa.


Update 20.13:
Har nu städat, skjutsat hem Martin, bakat tårtbotten, tagit lite kort och annat. Tänkte update lite bilder nu, har varit dåligt på bildfronten. Dock blir det kanske inte relevanta bilder, men vad gör det. Hoppas de duger.






/A

My heart is refusing me

Borde plugga franska men är på helvarv! Lyckades med körteoriprovet. Fyfan. Aldrig igen. Det är det absolut värsta jag någonsin i hela mitt 18åriga liv har gjort...
Först kom vi dit, tog kort, skulle skriva namnteckning som blev förjävlig då min hand skakade som bara den, sedan blev det vänta... Vänta!? Usch vad jag våndades och inte nog med det fick jag vänta ännu längre när de andra blev inkallade i salen, de ropade nämligen upp i åldersordning......... Men tillsist satt jag på min plats, 4, vid ett fönster och svarade på de mest underliga frågorna man kan tänka sig. Inte alls som de man gör på nätet, men godkänd blev jag. Dock stannade mitt hjärta i det ögonblicket jag klickade på klar med prov, fy, jag tror på riktigt att mitt hjärta stannade. Nu är det gjort, finito, done! Bara uppkörningen kvar. Får hoppas att den går bättre hehe..

Franskaprov imorgon, böckerna kallar.

/A




Go Amanda, It's Your Birthday

Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Amandas födelsedag, hurra hurra hurra! :D
Myndig, vuxen! Jag är 18... Känns så sjukt konstigt! Fick lite ångest de sista minutrarna på kemilektionen då jag insåg att jag inte skulle vara barn längre!? Inte alls, utan myndig.. Scary hehe. Men 10.40 då blev det verklighet.. Då blev jag exakt 18 år :D

Själviskt inlägg, men jag är vuxen!

/A

Growing Up - Daniel Bedingfield

 

Helgen bara rusade förbi, kan absolut inte förstå att det är måndag redan imorgon.. Får väl tacka gudarna för den givmilda sovmorgonen! Känner mig ytterst besviken på mig själv, har inte fått någonting alls uträttat denna helg, känns det som i vilket fall. Har bara övningskört och suttit med teoriböckerna... Är otroligt rädd inför det kommande matteprovet samt franskaprovet på torsdag :s
Åh justja, jag har införskaffat mig ett par nya shorts och funderar på att köpa en svart härlig skjorta till den, ska tala med mor min först hehe. Tiden börjar liksom bli knapp.


Min mage är däremot mer än nöjd med helgen. Detta givetvis på grund av den mumsiga glass som jag har smaskat i mig, för en sisådär 2 timmar sedan blev det Ben & Jerry's Fairly Nut (mummakardemumma). Borde kanske fortsätta med den mängd läxor som jag ännu inte har börjat med... Känns som att det är dags liksom. Matte, franska och sedan ännu en gång läsa den underbara körteoriboken så att jag kan lära mig allting utantill. Vore väldigt häärligt.

Ointressant inlägg efter en väldigt ointressant helg, hoppas att det blir intressantare i veckan (A)

 

/A


Ludna blommor i ett Asiatiskt land


Once upon a time in Pakistan.


Ibland saknar jag Pakistan miljön, den var så otroligt vacker att fotografera, kulturen, känslan, atmosfären, blommorna och bergen, alltihop. Dessutom saknar jag de sjukt snygga lastbilarna, tycker helt klart att vi ska skaffa såndanna hit till Sverige.
Oh yes, a part dedicated to the odd country Pakistan.

Ibland vore det toppen att ha en engelskblogg, där man skrev på engelska (min svenska suger efter att studerat mestadels av mitt liv på engelska). Anyhow, kollade på Educating Rita i skolan idag, den var faktiskt helt okej, dock tror jag jag har sett delar av den, kände igen slutet. Har även hållit i en Biologilektion: DNA structure with the carbon numbering, antiparallel strands, highly repetitive DNA and unique DNA och sist men inte minns så fick jag övningsköra med far min!
Jag måste banne mig lära mig att slappna av, men nog skall det väl gå att lära sig köra som en vettig människa, tids nog.

Syster sitter och tjatar om matten, jag borde också plugga matte (trigonometric equation, sinx, cosx and tanx) roligt? Nja.

/A




 


Monark


Jag känner mig halvt döende och superduperstressad. Marsmånad brukade vara toppen, nu är den hemsk. Jävligt hemsk rent ut sagt... Har för mycket plugg (borde inte alls sitta och skriva detta), träningar, skola, prov, Frankrike... you name it. AWFUL! Inte nog med det så åt jag nyss för mycket mat så jag har ont i magen och kommer inte heller att kunna somna... kul liv!

Ska övningsköra hela långa helgen med far min och är jättetacksam över den sovmorgon jag har på måndag, känns toppen med lite break. Måste dessutom börja styra upp den 18de! Kläder ska införskaffas, eller nej, ska klippa sönder pappas gamla jeans förhoppningsvis så slipper jag leta på stan.
Okej, det suger. Måste fortsätta med läxorna and be a good kid.....

/A

Tok bok

 

Sitter dyngmätt på en stenhård stol med en underbar ToK bok! Kan livet bli bättre en tisdagskväll? Kunde ha suttit på herrmatchen mot Järnvägen idag, men fick förhinder (sjuk syster + ingen skjuts) så det blev till att stanna hemma och göra läxor. Har även hunnit med en oplanerad körlektion idag (gillas) och CAS forumen är inskickade, bara lite underskrifter kvar som skall ordnas.

Fredagen är planerad, kommer bli awesome! Jag är ledig imorgon och begraven i läxor! Optimalt just nu, allting är verkligen optimalt. Gjorde även ett nytt körtest klart igår och fick hela 68/70 känner mig rätt så glad, men ack så nervös.
Har även fått reda på min kommande födelsedagspresent (inte lika kul), menmen.

 

Åh, snälla ni. "What problems might there be in trying to be a good Stoic and striving to be apathetic?" snälla hjälp mig om ni har ett hjärta, annars får det bli biologi.

 

/A

God Bless You, Please Mrs. Robinson

 

Hade en supertrevlig fredag som börjades hemma hos Saleen och avslutades hos Ante med tonvis av härliga människor. Det var meningen att alla 18åringar skulle dra ut efter att de hade förfestat hos Saleen, men eftersom jag inte är 18 så åkte jag tidigare, sedan kom Martin till mig istället för att gå ut. Mammataxi kom och hämtade oss och sedan blev det sova. Vi var däremot tvugna att gå upp hyfsat tidigt eftersom jag skulle träna småtjejerna på morgonen (eller ja, kl. 12.00), härligt att bara två var och tränade! Individuell träning för hela slanten.

Lördagen tillbringades efter det en tid på stan, sedan Fest och Bröllopsmässan och efter det hem till Martin för att kolla på Inception (somnade dock) och mysa. Filmen var okej, det jag såg, men skulle ändå vilja se hela någon gång..
Men nu sitter jag hemma efter att mor min hämtat mig hos älsk. Ska ta mig till Tybble lite senare för pulka åk med Stjärnparaden, niceprice liksom! Eller kanske. Det visar sig.

 

Update 19.38:
Pulkaåkning i Tybble, fyfan, var som att bestiga Mount Everest! Men mördar backe och härligt sällskap, inte fyskam. Scen och teknik kom dessutom två när vi på mest intima sätt skulle ta oss ner för backen med hjälp av pulkor och dylikt. En stor madrass, Jesper liggandes på rygg, en Hugo på alla fyra, Stina ovanpå Hugo, Jocke som körde doggy med Hugo och jag bakom Jocke, det är så vi är intima i Scen och teknik!

Katastrof nyheter: Stjärnparadsfest den 18de? Förlåt Livets Parad, men jag måste nog avböja från inbjudan :(((

 

/A


Omg, omg, it's such a wonderful surprise

Hej Ben & Jerry's samling...

 

Har ont i muskelfästet än idag, har haft kemiprov och svenska paper 1, roliigt. Sitter och försöker läsa Kalle Anka men kan inte riktigt koncentrera mig. Tycker även att det är väldigt roligt att hela min familj har koll på bloggen och tänker därför utnyttja det. Som ni alla vet fyller jag år ganska snart, en ny mobil och en utlandsresa skulle inte alls sitta fel! Ni kan ju prata ihop er om det, skulle tacksamt ta emot det.

Ska snart pallra mig upp på stan för att träffa trevligt folk, like. Kommer bli en lång kväll och jag som redan är trött. Hehe
Fult inlägg.

/A

Dare to be critical

 

"Not knowing the Second Law of Thermodynamics is like never having read a work of Shakespear", då undrar jag nu hur många som faktiskt har läst något av Shakespears verk? Förutom IB människor vill säga som i helgen ska roa sig med att läsa de första sidorna i MacBeth. Men vad ska man säga, min fina kemibok med tusentals färgglada bilder och underbara förklaringar, nackdelen: tusentals fel rakt igenom hela boken... Dessa småfel gör det lite väl svårt att plugga inför provet imorgon, liksom vad är rätt och vad är fel? Man kan inte hundraprocentigt lita på boken och det är lite sent att maila läraren nu, illa.


Inte nog med kemipluggandet har jag även varit och tränat med Ösk/Ifk i Pettersberg, sjuuuuukt kul att äntligen få spela match! Dock har jag ont i mitt muskelfäste (rumpa/lår), inte lika kul. Är för stark på framsidan så måste börja träna baksidan så att jag inte får samma skada som pappa har.
Har även hunnit med en körlektion till idag och fått väldigt mycket beröm av min körlärare! Det gillas starkt och det betyder ju såklart att jag är på godväg att lyckas ta det efterlängtade kortet.

 

Okej, slöseri med tid, böckerna kallar.

 

/A


This to be over

Avskyr klumpar i bröstet, illåmående, besvikelse.
"It's hard to see the pain behind the mask", "And she flies to a place, where she's loved", "When morning comes it will be to late"

Ska lyssna på The Moniker.


Update 20.01:
Ingen ork, måste plugga kemi och läsa ut den förbannade Pesten. Jag orkar inte, jag vill inte. Ledsamt. Hoppas du har roligt på din dubbeldejt. Jag har åtminstonde haft kalaskul med min kemibok, skulle jättegärna dejta den oftare men då är jag ju "upptagen hela tiden".
Antaganden. Gillar inte antaganden. Varför ska man anta saker? "Jag antog att du inte ville", "Jag antog att du var upptagen". Det är ju bara ett annat sätt att säga "Jag vill inte att du är med, därför frågar jag inte". Varför ska folk ha så svårt att berätta sanningen... Varför kan man inte bara säga så här tycker jag, även om det kanske är sårande.. Hellre det än att senare få höra "Jag antog", senare inse att man inte är good enough och därför inte värdig att fråga. Men vad gör det, jag har mina böcker, jag har min dator. Det enda jag ytterstgärna skulle vilja blli av med är den hemska och konstiga känslan i magen. Den får mig att vilja bli av med all mat som landar där, den får mig att inte orka läsa, den får mig att inte vilja göra någonting, bara lägga mig ner i min varma gosiga säng och sova. Sova fram till lördag. Jag vill hoppa över både torsdag och fredag. Jag vill ha lördag. Sommarlov. Jag vill vara själv. Jag vill lyssna på min playlist - Samson, Sophie, Grenade, Oh my god! och andra härliga/deep låtar! Jag tar paus. Idag finns inte jag. Idag finns ingen Amanda. Pauspauspaus. Jag är ingen individ. Jag är luft. Luft som ingen andas. Luft som flyter runt i universum utan att störa eller förstöra för någon. Luft som ingen behöver bry sig om. Känns bättre så. Hoppas, drömmer. Luft. *Rant





/A


Isbjörnsmys i tvsoffan

Orkar inte ladda över bilder från kameran och jag fryser banne mig ihjäl. Händerna är isbitar, kinderna lika så och alla muskler skakar av köld. För att råda bot på denna kyla har jag täckt mig själv med en fin "isbjörnsfilt", en filt som har svart sammet på ena sidan och vitt lurv på den andra, värme!? Jo, lite.
Väntar på mor min för att fråga om jag kan få övningsköra hem till Martin och ska sedan försöka övertala honom att titta på Halv åtta hos mig. Avskyr att jag börjat titta på TV igen, menmen, säsongen är väl snart slut?

Batteriet i datorn börjar sina, kanske dags att koppla in sladden, alternativt stänga av datorn och fokusera på det verkliga livet. Måste ju faktiskt plöja egenom hela Pesten innan torsdag, känns tungt, för så bra är den inte. Jag gillade den faktsikt i början,  men nu i mitten har jag ändrat hela min uppfattning. Kanske hade varit roligare att läsa den på franska... hade dock inte begripit ett smack eftersom språket är väldigt speciellt through out the book.

Shall text ma mère now and ask her when she'll be back,

/A

RSS 2.0