Ingen bild, bara text

Har just i denna stund rätt så ont i mage, huvud och rygg då jag sitter på min lilla vita stol vid skrivbordet och en kopp chai tea. Inte speciellt roligt så ser fram emot den stund då jag kan lägga mig och sträcka ut mig på sängen så att magont och ryggont försvinner kvickt!

Jag har under senaste tiden sett en massa guldiga Matiz bilar (min gamla), det står till och med en här på gatan. Förstår inte riktigt hur de tänkte då de producerade bilen, hela bunten är ju gyllene. Guld är kanske inte den första färgen man kan tänka sig på en bil...
Utöver denna lustiga tanke har jag dessutom tagit mig i kragen och mött upp med Robin. Vi började kvällen igår med lite öl och cider på en pub som spelade sjukligt hög musik. Uppdaterade varandra om vad som har skett och hur livet numera ser ut för var och en av oss. Då kvällen blev senare valde vi att dra vidare men på vägen fastnade vi på det gamla hostelet. Kom in där och mötte upp med massa härligt underbart folk som jag allt för länge har saknat. Hade en djup heart to heart med min favorit Kiwi Sam, fick en massa kramar från herr Caramelfriend och stod bakom disken på hostelet. Jag blandade drinkar och klickade på knappen för att låta folk komma in och det hela var minsann underbart trevligt. Kom dock inte hem förens vid fyra tiden på morgonen och är därför allmänt seg idag. Men ändock lyckades jag ta mig till gymmet för en crosstrainer session på en timme. Efter det blev det minsann matshopping och det fick bli onyttig pizza till lunch.

Min hjärna är inte riktigt med mig. Jag vet inte vad jag skriver, mitt tangentbord hänger sig och det blir bara huller om buller. Tror jag nu ska ta och lyssna på lite vacker musik och bara ha det gött en stund.. är ju trots allt måndag imorgon vilket betyder att man ska ta sig till kontoret.

Ha det bäst.

/A

När helgerna blir för korta

Det är vår i luften och mina fräknar har börjat ta sig fram på näsan igen. Det känns skönt att det inte är iskallt hela tiden, som det tidigare har varit och därför satts det till och med på en uteservering i går kväll tillsammans med ett gäng svenskar! Dock blev det lite väl kallt så vi tog oss in på puben istället. Men vid tolvtiden vandrade de flesta åt olika håll då mina nyförvärvade vänner begav sig av ut till någon klubb och Sanna, Lisa och jag valde hemfärd. Vi vandrade i kylan och sa hej då vid tågstationen. Mina trötta ben, dagen hade spenderats med 14km samt bål styrka på gymmet, bar mig tillslut hem till en varm och go säng där jag sakta men säkert föll i sömn.

Utöver denna händelserika lördag med gym, solsken och pubhäng har det inte hänt så jättemycket mer än att jag i fredags såg den nya Sune filmen. Inte alls samma sak då det är helt nya skådespelare, men det är fortfarande Sune så den var väl lite charmig.
Vet inte om jag lyckades få mig två små ångestattacker också medan jag låg och kikade på den där filmen. Kroppen domnade lite halvt och det kändes svårt att andas så fick resa mig upp för att få tillbaka kontrollen.. detta kan dock bero på att jag nu för tiden läser stora nyhetstidningar på dagarna och var och varannan dag är det folk som dött på grund av ppiller, hjärtfel och liknande saker. Är väl en hypokondriker som alla andra.. plus att jag tror mina luftrör är lite illa däran då det ibland blir tungt att andas och idag kom hostan... lunghostan, den där ljudligt jobbiga hostan.

Nej, nu har jag fått snurr på mina tankar. Vill egentligen lägga upp en del bilder från mobilen här för att göra det intressantare med färger och granna saker, men det funkar inte längre så bra att snabbt och enkelt få över bilderna till datorn.
 

/A

Felräkning

Jag börjar sakta men säkert undra om inte Mayakalendern skulle tagit slut december 2013 istället för 2012. Om vi börjar med det konkreta så har våren ännu inte nått de flesta länder. Brighton som sägs vara en sommar stad har haft otroligt mycket snökaos (till och med i mars!!) och iskallt, och i Sverige ligger snöns fortfarande på marken och det är nu mitten av april. Det sägs att golfströmmen håller på att flytta på sig och att det är därför vi fortfarande har vinter, och därför hoppar över våren. För det andra har vi vår starke ledare i Nordkorea, Kim Jong-Un, som hotar först USA med kärnvapenkrig, sedan hela världen för att tillslut satsa på Sydkorea. Efter detta förstördes Bostons folkfest med två hemmagjorda bomber som dödade, hittills, 3 personer och skadade närmare 200. Folk miste lemmar, fick hjärnskador och blev traumatiserade för livet. Vi får heller inte glömma den jordbävning som tog åtminstone 30 liv i Iran härom dagen och så krisen i Syrien där barn dör mest hela tiden.. vuxna också för den delen.
 
Ja, visserligen händer det hemsa saker i världen mest hela tiden och media förstorar såklart upp allting så som det alltid har gjort.. men nog känns det som att världen är på väg mot sin egen undergång då fler och fler tragedier lagras på varandra. Människor blir ondare och ondare, folk blir beskjutna i sina hem (läs Göteborg), ungdomar bråkar med knivar och världen ställs på ända.
 
ISAF tolkar i Afghanistan blir utelämnade då Sverige stänger ner baser där. Oskyldiga muslimer blir anklagade för bombdåd (läs Boston). Presidenter och gövernörer får brev med gift i. Någonting är helt enkelt på gång. En vacker dag kommer ett totalt världskrig bryta ut och frågan är vem som kommer vinna och vad som kommer finnas kvar. Kanske bör Moderjord ta saken i egna händer och lösa det hela, genom att snäppet snabbare röra oss närmare solen, tills vi inte längre klarar oss, för att sedan börja om helt från början.
 
Någonstans på vägen förlorade vi oss själva. Någonstans på vägen blev vi våldsammare och mer agressiva. Istället för ord tog vi hjälp av vapen i konflikter, istället för att samsas började vi ta varandras liv. Avundsjuka, ilska, förtryck, hybris, irritation och en massa andra känslor kan på ett ögonblick förändra en människa för det värre. Att det dessutom är lättare att få tag på vapen gör det hela värre. Visst, det är människan som utför handlingen,  men med hjälp av ett vapen kan denne skada fler tillskillnad från med vanlig handkraft där bägge har ungefärligt samma chans.
 
Summa sumarum, 2013. 13. Olyckstal för många. Ett nummer som oftast hoppas över i höghus, på flygplan och liknande. Ett tal som förknippas med svarta korpar och katter, svartmagi och övernaturliga händelser. Kanske också slutet på den civilisation vi idag lever i. Kanske början på slutet för jordens befolkning.

En drink blev till två

Söndag, vilket betyder tillbaka till kontoret imorgon. Visst kommer det vara trevligt att träffa allt folk och socialisera sig lite, men inte himla kul att jobba...
Denna vecka har i vilket fall rullat på som bara den. Förkylningen har i princip släppt och i fredags blev det drinkar (läs vin) med ett helt gäng kollegor. Marei ska börja i ett annat team så vi körde på leaving drinks vilket var otroligt mycket trevligare än jag hade tänkt mig. Dock hade både jag och Lara sagt att vi skulle lämna tidigt. Tanken för mig var att jag skulle träffa Robin och Lara skulle upp tidigt dagen efter för att plugga.. men planerna gick i stöpet. Vår "en drink" blev helt plötsligt en flaska, ingen av oss betalade någonting, och sedan var det fullt ös. Vi gick vidare till en annan pub och där lämnade Lara mig tillsammans med hennes pojkvän och ett gäng andra killar från jobbet. Visst var det trevligt men hade absolut inte tänkt att komma hem vid fyra på morgonen. Dock skönt att höra fågelkvitter när man ensamt vandrade hem i mörkret.

Lördagen blev dock en helvetes (ursäkta språket) för lat dag. Tog mig igenom fyra filmer: Tzatsiki - vänner för alltid, Det nya landet, The Babysitter och Step Up 3D. Den första mest för nostalgins skull. Alla filmer var väl helt okej, dock fann jag mycket roliga citat i Det nya landet.. som till exempel "men titta, där kommer ju en sådan där svart neger" och detta självfallet med en skånsk brytning. Nej, alla filmer var väl värda att se men Det nya landet var typisk svensk med mycket naket och frispråkig, The Babysitter börjar med orgasm och Step Up 3D är ju bara för alldeles underbart bra. Älskar verkligen dansfilmer och de får mig alltid att önska att jag hade börjat dansa när jag var liten.. så att jag skulle träna dans mest hela tiden.
Avslutade sedan dagen med en powerwalk i ösregn och "grönsakstallrik" till middag.

Idag har jag varit hyfsat produktiv. Jag har Skypeat med Nick och efter detta tog jag mig till gymmet för 65 minuter cross trainer och en hel del styrka efter det. Dusch och sedan vandring i solen till affären för att handla lite grönsaker. Tillbaka hem med prylarna och sedan lunch ute i solen (avokado med keso och tomater, gick ifrån det veganska idag). Sedan blev det en långpromenad runt hela staden samt håller på att tvätta en massa.. tyvärr var inte dagen så nyttig som jag hade velat. Har både käkat choklad och glass.. skyller på att jag firade att solen faktiskt var framme och att det varit vår hela dagen. Så underbart vackert och varmt!
 

/A

Ner i lungorna

Förkylningen håller fortfarande ett hårt tag om mig och har numera krupit ner i bröstet för att göra så att jag låter andfådd mest hela tiden. Inte blir det bättre i och med att näsan fortfarande rinner och när den blir för täppt hör jag ingenting då det slår lock för öronen. Ja, inte hade jag räknat med att åka på en sådan rotad förkylning när jag åkte för att fira påsk med familjen. Tycker dessutom att det är obotligt olidligt att detta helt förstör min träning, vilket gör att det kryper en hel massa i kroppen. Vill ta mig till gymmet, springa, träna och bli fit for fight igen. Så som det ska vara. Inte bara gå till jobbet, ta en promenad och sedan hem för att en dum förkylning sätter stopp..

Idag tog jag mig dock en sväng på stan i och med att kroppen säger nej tack till gym. Gick till TopShop och prövade en finfin svart kjol, sedan kikade jag in på HM som faktiskt hade oväntat många härliga toppar och enkla klänningar och sist men inte minst gick jag till Beyond Retro. Fann mig en otroligt vacker, skimmer/skiftande svart sammets kjol som satt som en smäck. Kostade 20 pund och det var minsann otroligt lockande.. men så har jag ju redan en sammetskjol. Vet inte om jag ska köpa ännu en. Vill ju dock ha en svart eftersom det passar till allt, har just nu bara en röd. Åh, dessa dilemman, det är så himla svårt. Tack och lov tog jag kort på alla kjolar när de satt på så får väl flippa igenom bilderna om jag nu bestämmer mig för att köpa en. Om de på BR finns kvar vill säga.

Morotspastasåsen som jag lagade igår kväll var för fyra personen. Har nu ätit det tre gånger och gjort ännu en matlåda till morgondagen och trots detta finns det hur mycket pasta och sås kvar som helst. Förstår inte alls hur stora portioner det är meningen att man ska äta om man ska följa receptets anvisningar, galet Anna Skipper! (Recept från Anna Skippers blogg via Sanna, en vän från Amex, som fann det).
 
Systeryster var fjortis vid påskbordet. Tror hon körde påsktema - duckface.

/A

Snörvel och nysningar

Veckan började med att jag landade i England lagom sent på måndagkväll. Jag tog tåget till Brighton och vandrade längs stadens mörka gator hem till ett rum med en skön säng (efter att ha sovit på en läckande luftmadrass). Det blev att vakna och ta sig till jobbet på tisdag och detta följt av ett gympass. Onsdag blev exakt samma visa som tisdag men jag och Sanna körde rätt hårt med konditionen och senare på kvällen började dessutom min hals svida lite. På torsdagen hade jag packat med mig mina gymkläder men min hals sved något gruvligt att jag istället för att gå till gymmet tog mig förbi Morrison's och handlade lite halstabletter. Detta hjälpte dock inte alls så gick hem och tog det lugnt, för att sedan vakna upp på fredagen med lock för öronen och en täppt näsborre. Hörde inte halvsju under dagen på jobbet och valde därför att undvika gymmet igår också. I natt blev dålig sömn, snurvel och nysningar, kliande hals och täppt näsa. Vaknade med lock för bägge öronen och helt igentäppt näsa. Därför blev det även en hyfsat lugn dag idag, med enbart en liten promenad upp på stan i och med att jag gärna ville träna.. men inte riktigt kan. Handlade med mig strumpbyxor, hårspray och två grapefruits allt detta för under fem pund. Inte helt fel.

I matväg denna vecka har det blivit 80 procent veganskt. Det har blivit avokado med keso till lunch, tofustroganoff med couscous, annan typ av tofu med broccoli och sedan lite falafel. Har även bakat mig ett helt veganskt bröd på vatten, som faktiskt blev helt okej. Men utöver detta har jag icke lagat något festligare.

Tror även att jag har bestämt mig för att spara ut min lugg. Hatar dock själva processen i och med att det tar något extremt lång tid! Men tidsnog kanske den växer ut och då kommer kanske folk sluta ta mig för en 15åring... som de till och med gjorde i passkontrollen in till England..

Aja, ska försöka söka in till universitet nu.. (procrastination)
 


/A

RSS 2.0