Felräkning

Jag börjar sakta men säkert undra om inte Mayakalendern skulle tagit slut december 2013 istället för 2012. Om vi börjar med det konkreta så har våren ännu inte nått de flesta länder. Brighton som sägs vara en sommar stad har haft otroligt mycket snökaos (till och med i mars!!) och iskallt, och i Sverige ligger snöns fortfarande på marken och det är nu mitten av april. Det sägs att golfströmmen håller på att flytta på sig och att det är därför vi fortfarande har vinter, och därför hoppar över våren. För det andra har vi vår starke ledare i Nordkorea, Kim Jong-Un, som hotar först USA med kärnvapenkrig, sedan hela världen för att tillslut satsa på Sydkorea. Efter detta förstördes Bostons folkfest med två hemmagjorda bomber som dödade, hittills, 3 personer och skadade närmare 200. Folk miste lemmar, fick hjärnskador och blev traumatiserade för livet. Vi får heller inte glömma den jordbävning som tog åtminstone 30 liv i Iran härom dagen och så krisen i Syrien där barn dör mest hela tiden.. vuxna också för den delen.
 
Ja, visserligen händer det hemsa saker i världen mest hela tiden och media förstorar såklart upp allting så som det alltid har gjort.. men nog känns det som att världen är på väg mot sin egen undergång då fler och fler tragedier lagras på varandra. Människor blir ondare och ondare, folk blir beskjutna i sina hem (läs Göteborg), ungdomar bråkar med knivar och världen ställs på ända.
 
ISAF tolkar i Afghanistan blir utelämnade då Sverige stänger ner baser där. Oskyldiga muslimer blir anklagade för bombdåd (läs Boston). Presidenter och gövernörer får brev med gift i. Någonting är helt enkelt på gång. En vacker dag kommer ett totalt världskrig bryta ut och frågan är vem som kommer vinna och vad som kommer finnas kvar. Kanske bör Moderjord ta saken i egna händer och lösa det hela, genom att snäppet snabbare röra oss närmare solen, tills vi inte längre klarar oss, för att sedan börja om helt från början.
 
Någonstans på vägen förlorade vi oss själva. Någonstans på vägen blev vi våldsammare och mer agressiva. Istället för ord tog vi hjälp av vapen i konflikter, istället för att samsas började vi ta varandras liv. Avundsjuka, ilska, förtryck, hybris, irritation och en massa andra känslor kan på ett ögonblick förändra en människa för det värre. Att det dessutom är lättare att få tag på vapen gör det hela värre. Visst, det är människan som utför handlingen,  men med hjälp av ett vapen kan denne skada fler tillskillnad från med vanlig handkraft där bägge har ungefärligt samma chans.
 
Summa sumarum, 2013. 13. Olyckstal för många. Ett nummer som oftast hoppas över i höghus, på flygplan och liknande. Ett tal som förknippas med svarta korpar och katter, svartmagi och övernaturliga händelser. Kanske också slutet på den civilisation vi idag lever i. Kanske början på slutet för jordens befolkning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0