En dag i London

Igår var det lördag, en otroligt fin lördag dessutom med skinande sol och varma vindar. Jag och Nick hade bestämt oss för att åka in till London denna lördag då det var vår sista chans att se Sweeney Todd musikalen som var ett måste på min "bucket-list". Tåget tog oss till Victoria Station där vi sedan tog tunnelbanan till Leicester Square för att köpa biljetter till kvällens show. Med korsade fingrar och andan i halsen frågade vi om där fanns några kvar överhuvudtaget. Inte ville vi missa musikalen med Imelda Staunton som även spelar Dolores Umbridge i Harry Potter! Nej, biljetter ville vi ha och turligt nog fanns det två biljetter i Dress Circle för £49.50. Det var det värt.

Eftersom vi fortfarande hade många timmar innan musikalen började så strosade vi runt i London, kikade på det mesta, åt kinesisk buffé, tog oss till Tate Britain och kikade på alla gratis utställningar, såg en filminspelning, såg London Eye och lite till. Vi satt i en park, vandrade på Trafalgar Square, njöt av solen och varandras sällskap. Hade det bra helt enkelt. Och tillslut blev klockan sju och vi fann vår väg tillbaka till teatern.

Musikalen var underbar. Trevlig, mysig och verkligen fin. De sjung vackert, skådespelarna var bra och det var roligt. Det var mysigt, massivt och mäktigt. Även om det är Tim Burton som har regisserat filmen måste jag nog säga att denna musikal var mycket bättre. Längre sånger, mer glädje, humor och sprudlande energi (vilket är förståeligt då herr Burton kör en gotisk stil), lycka, sorg, och hat. The demon barber of Fleet Street. Ni som inte sett den har missed out rejält. Den är någonting extra för dem som gillar Sweeney aka Benjamin Barker.

Mot tågstationen med tunnelbanan. Hann med det tidigare tåget mot Brighton och slapp därmed en massa stopp! Helt yra av trötthet insåg vi att vi hade glömt äta på cirkus 12 timmar därför blev det ett stopp vid Domino's pizza på vägen hem. MUMS. Chicken strips med sour cream drizzle var inte helt fel sådär klockan ett på natten. I paltkoma somnade man sedan direkt, all energi hade försvunnit efter allt gående.

Sällan har man såhär bra och fina dagar i London.


/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0