Söndagsinlägg

Nu har de flesta sett min nya frisyr, jag har läst en hel del biologi, mormor och Bent är och hälsar på mamma och Micke och syster och jag sitter nere i de softa fåtöljerna hos mormor och morfar. Rätt så bra faktiskt. Skulle dock inte skada om lite mer plugg blev gjort.

I vilket fall som helst bakades det sjukt häftig regnbågstårta igår med peanut butter och nutella frosting emellan lagren. Den var kalas mumsig och suveränt fin med sina blåa, gula, rosa och orangea lager. Hade varit ännu bättre om vi hade haft tillgång till fler olika färger, men man får gå på Pippis välkända melodi "man tager vad man haver".



Bilden ovanför visar hur resultatet av tårtan blev, mobilkameran är suverän så länge man använder lite Instagram filter så att det ser mer levande och läskande ut. Summan av kardemumman är i vilket fall som helst att färgerna var helt fantastiska i tårtan och det gör det hela mycket roligare en liksom plain sockerkaksfärg, eller chokladbrunt.

Utöver bakandet så har inte annat än tv4play, sällskap och hela den biologiska världen sysselsatt min helg. Det lilla fåret Dolly, mitochondrian i eukaryoter, plasmider, DNA, RNA, alfa och beta glucoser. En hel värld som bygger upp människan och dess omgivning, små små komponenter som bygger upp livet. De olika rikens liv. Livet som människan förstör genom att förstöra dennes omgivning, utsläpp, gaser, metan, gifter, alkohol, skräp och dylikt. Små celler som bygger upp stora ting och tillsammans är starka och till viss del resistenta mot mycket dåligt vi utsätter oss själva till. Det största beviset på att tillsammans är man stark.



Egoisten med ny frilla kör ett extra långt helginlägg.
Bilder säger ju liksom mer än 1000 ord.

 

/A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0