Det är sanning för mig, inte för dig

Rensat ut lite i garderoben, är alldeles för dålig på sådant där, även om jag vet att jag aldrig kommer använda det så får det minsann stanna.. men lite skit fick lyckan att fara ut!

Jag låg och tänkte lite igår natt... innan jag somnade. På människan. På djuren. Vi tillhör ju samma kungarike: animalia. Vi är uppbyggda på samma sätt, med flera celler ihopsatta, celler som, till skillnad från plantor, inte har en cellvägg. Våra celler har därför ingen fixerad form, utan kan ändra sig, medan plantornas cellväggar gör deras celler fasta och i enbart en form, dock är oftast animalia cellen rund. Det är en likhet. En likhet mellan människa och djur. Mellan alla djur och arten Homo sapiens. Men.. kan en myra vara otrogen mot en annan myra? Kan en elefant ljuga för en annan elefant? Tvivelaktigt. Vad skulle de tjäna på det hela? Djur är formade, de har evolverat till att överleva naturkatastrofer, finna mat, finna en partner och få ungar. Förut var det detsamma för människan, men nu.. Vad som skiljer oss från djuren är att vi kan ljuga, vi kan vara elaka och vi är medvetna om detta, vi väljer det. Vi kan även ändra på verkligheten med hjälp av alkohol och droger. Vi behöver inte se det som finns runt omkring oss, vi kan ändra på vårt eget utseende, smink, hårfärg, vi behöver inte uppleva verkligheten. Men ett djur måste det. Ett djur måste uppleva verkligheten, ett djur kan inte ändra sitt perspektiv som den ser världen ur. Det kan människan. Gör det oss övermäktiga, bättre och starkare? Eller bara svagare och räddare?

Så, skulle man kunna säga att människan är övermäktig och starkast av alla levande varelser eller är det bara en feg art som inte klarar av att se verkligheten som den är? Evolutionen. Vi har evolverat, formats av omvärlden och blivit såhär. För oss krävs detta för att vi ska kunna överleva och må bra. Vi är lite mer komplexa än djuren, vi klarar inte bara naturen, vi behöver hus, teknologi, forskning och allt som hör till. Men många vågar inte se verkligheten utan byter perspektiv genom alkohol, en hyfsat accepterad drog, som påverkar vårat nervsystem. Signalerna till hjärnan. Ändrar känslor, syn, balans, tankar.

Definition verklighet: non-existing.


/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0